Dnes vám představíme recept na nepečený dezert, který oslní svou jednoduchostí a chutí. Tento dezert se připravuje bez mouky, másla a vajec a má jednu hlavní ingredienci, která mu dodává neuvěřitelnou chuť a krémovou texturu. Připravte se na nový způsob, jak si vychutnat sladkou lahůdku! Pojďme na to – kakaovo-smetanový pohár připravený bez mouky, másla, vajec a bez pečení!
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Kakaovo-smetanový pohár připravený bez mouky, másla, vajec a bez pečení
Co budeme potřebovat:
- 20% zakysaná smetana (pokojové teploty; lze nahradit hustým jogurtem)
- 80-120 g moučkového cukru (dle chuti)
- 10 g rychle rozpustné želatiny
- 60 ml vody
- 15 g kakaového prášku (plná lžíce)
- 1 lžička vanilkového cukru
Jak budeme postupovat:
1. Rozpusťte želatinu ve studené vodě a nechte ji nabobtnat. Poté ji rozpusťte na mírném ohni ve vodní lázni nebo v mikrovlnné troubě (ve krátkých intervalech) a nechte ji trochu vychladnout.
2. Vymíchejte zakysanou smetanu s moučkovým cukrem do hladka. 20% zakysaná smetana se nebude tvořit do pevného šlehání, ale i tak ji míchejte, aby byla nadýchanější.
3. Rozdělte smetanu na dvě stejné části. Do jedné přidejte vanilkový cukr a do druhé kakaový prášek (abyste zabránili vytvoření hrudek, nejprve rozmíchejte kakao s malým množstvím smetany a potom přidejte zbytek). Dobře promíchejte.
4. Rozpusťte polovinu želatiny ve vanilkovém mousse a druhou polovinu v čokoládovém mousse. Každou směs šlehejte 1-2 minuty.
5. Postupně přidejte obě typy moussů (lžící každého) do sklenic nebo nádob vhodných pro servírování.
6. Dejte dezert do lednice na 4-6 hodin, dokud zcela neztuhne.
Podávejte s chutí!
Dobrou chuť!