Vítejte ve světě rychlých a chutných večeří! Dnes vám představíme recept na dýni zapékanou s mletým masem a krémovou omáčkou, který vám ušetří čas. Tato jednoduchá a lahodná večeře je připravena za okamžik a zaručeně vás potěší svou výbornou kombinací chutí. Připravte se na skvělý gastronomický zážitek!
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Dýně zapékaná s mletým masem a smetanovou omáčkou
Co budeme potřebovat:
- 3-4 dýně
- 600-700 g mletého masa (vepřové + kuřecí)
- 80 g rýže
- 1 cibule
- ½ svazek petržele a pažitky
- 2 stroužky česneku
- ½ lžičky sladké papriky
- sůl, mletý černý pepř – podle chuti
- 100-150 g sýra (my jsme použili mozzarellu)
Pro omáčku:
- 300 g zakysané smetany
- 1 lžíce kečupu
- 100-150 ml vody
- sůl, mletý černý pepř – podle chuti
Jak budeme postupovat:
1. Dýni odřízněte konce a a nakrájejte je na plátky.
2. Mleté maso dejte do hluboké mísy. Přidejte polouvařenou rýži, jemně nakrájenou cibuli, nasekanou petrželku a pažitku, prolisovaný česnek, sladkou papriku a sůl, mletý černý pepř podle chuti. Dobře promíchejte.
3. Mezi plátky dýní přidejte trochu směsi masa. Pak je položte do olejem vymazaného pekáčku.
4. Připravte omáčku: smíchejte zakysanou smetanu s kečupem a přidejte sůl, mletý černý pepř podle chuti. Přidejte vodu a znovu promíchejte.
5. Omáčku nalijte přes dýně v pekáčku.
6. Posypte je nastrouhaným sýrem.
7. Pekáč přikryjte a pečte dýně s masem asi 90 minut v předehřáté troubě na 180 °C. 10 minut před koncem pečení odstraňte fólii a nechte dýně trochu zezlátnout.
Hotovo!
Přejeme vám dobrou chuť společně s vašimi blízkými!