Výborný recept na lilek zapečený s kuřecím masem a žampiony vám zaručeně udělá radost! Připravit ho není zase tak složité, a výsledek stojí za to. Podívejme se, jak na to!
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka.Lilek zapečený s kuřecím masem a žampiony
Co budeme potřebovat:- 350 g kuřecích prsou
- 600 g lilků
- 140 g cibule
- sůl, černý mletý pepř – podle chuti
- 220 g sýra
- 130 g zakysané smetany
- 160 g lesních hub (předem uvařených ve slané vodě)
- olej – na smažení
Jak budeme postupovat:
1. Nakrájejte cibuli na tenké půlky. Restujte ji na málo oleje na středním ohni asi 2-3 minuty, dokud nezměknou (můžete přidat kousek másla, pokud chcete).
2. Přidejte uvařené houby nakrájené na kostičky. Zamíchejte a restujte, dokud se neodpaří veškerá tekutina z hub a cibule mírně zezelená.
3. Nechte houby a cibuli vychladnout.
4. Nastrouhejte tvrdý sýr na hrubém struhadle.
5. Kuřecí maso uvařte ve slané vodě (můžete přidat list bobkového listu) do měkka. Nechte ho vychladnout a pak ho jemně nasekejte mixérem – nemusíte ho udělat na kaši, ale na velmi malé kousky (pokud nemáte mixér, můžete použít masomlýnek). Přesuňte ho do mísy.
6. Přidejte osmažené houby s cibulí, 100 g zakysané smetany, 2 lžíce nastrouhaného sýra (z celkového množství), sůl a černý mletý pepř podle chuti. Dobře promíchejte.
7. Lilky nakrájejte na plátky o tloušťce asi 1 cm. Posolte a opepřete.
8. Na plech vyložený pečicím papírem položte plátky lilků. Potřete je trochou zakysané smetany (my jsme potřebovali 30 g).
9. Na každý plátek lilku dejte polévkovou lžíci směsi z masa a hub a posypte nastrouhaným sýrem.
10. Pečte lilek 20-25 minut v předehřáté troubě na 190 °C.
Dobrou chuť!