Skvělá pochoutka: Lilek zapečený s kuřecím masem a žampiony!

Výborný recept na lilek zapečený s kuřecím masem a žampiony vám zaručeně udělá radost! Připravit ho není zase tak složité, a výsledek stojí za to. Podívejme se, jak na to!

Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka.
Skvělá pochoutka: Lilek zapečený s kuřecím masem a žampiony!
Zdroj: retete-usoare.eu

Lilek zapečený s kuřecím masem a žampiony

Co budeme potřebovat:
  • 350 g kuřecích prsou
  • 600 g lilků
  • 140 g cibule
  • sůl, černý mletý pepř – podle chuti
  • 220 g sýra
  • 130 g zakysané smetany
  • 160 g lesních hub (předem uvařených ve slané vodě)
  • olej – na smažení

Jak budeme postupovat:

1. Nakrájejte cibuli na tenké půlky. Restujte ji na málo oleje na středním ohni asi 2-3 minuty, dokud nezměknou (můžete přidat kousek másla, pokud chcete).

Lilek zapečený s kuřecím masem a žampiony
Zdroj: retete-usoare.eu

2. Přidejte uvařené houby nakrájené na kostičky. Zamíchejte a restujte, dokud se neodpaří veškerá tekutina z hub a cibule mírně zezelená.

Lilek zapečený s kuřecím masem a žampiony
Zdroj: retete-usoare.eu
Lilek zapečený s kuřecím masem a žampiony
Zdroj: retete-usoare.eu

3. Nechte houby a cibuli vychladnout.

4. Nastrouhejte tvrdý sýr na hrubém struhadle.

5. Kuřecí maso uvařte ve slané vodě (můžete přidat list bobkového listu) do měkka. Nechte ho vychladnout a pak ho jemně nasekejte mixérem – nemusíte ho udělat na kaši, ale na velmi malé kousky (pokud nemáte mixér, můžete použít masomlýnek). Přesuňte ho do mísy.

Lilek zapečený s kuřecím masem a žampiony
Zdroj: retete-usoare.eu
Lilek zapečený s kuřecím masem a žampiony
Zdroj: retete-usoare.eu

6. Přidejte osmažené houby s cibulí, 100 g zakysané smetany, 2 lžíce nastrouhaného sýra (z celkového množství), sůl a černý mletý pepř podle chuti. Dobře promíchejte.

Lilek zapečený s kuřecím masem a žampiony
Zdroj: retete-usoare.eu

7. Lilky nakrájejte na plátky o tloušťce asi 1 cm. Posolte a opepřete.

Lilek zapečený s kuřecím masem a žampiony
Zdroj: retete-usoare.eu

8. Na plech vyložený pečicím papírem položte plátky lilků. Potřete je trochou zakysané smetany (my jsme potřebovali 30 g).

Lilek zapečený s kuřecím masem a žampiony
Zdroj: retete-usoare.eu

9. Na každý plátek lilku dejte polévkovou lžíci směsi z masa a hub a posypte nastrouhaným sýrem.

Lilek zapečený s kuřecím masem a žampiony
Zdroj: retete-usoare.eu
Lilek zapečený s kuřecím masem a žampiony
Zdroj: retete-usoare.eu

10. Pečte lilek 20-25 minut v předehřáté troubě na 190 °C‌.

Lilek zapečený s kuřecím masem a žampiony
Zdroj: retete-usoare.eu
Lilek zapečený s kuřecím masem a žampiony
Zdroj: retete-usoare.eu

Dobrou chuť!