ROZHOVOR: Oblečte se “do Afriky”

Rádi bychom Vám poděkovali, že se s námi i nadále dělíte o výsledky své tvorby. Proto jsme se rozhodli podpořit vaše tvůrčí úsilí i jinak než jen zveřejněním na Facebooku. Některé z Vás jsme požádali o krátký rozhovor, aby se i naši čtenáři mohli v tomto uměleckém směru trochu inspirovat.

Když říkáme “do Afriky”, myslíme tím krásné výtvory vkusného oblečení od šikovné Zuzany, která stojí za značkou Pangeas. Jednoduché střihy a sukně, ve kterých se budete cítit opravdu žensky a výjimečně, vás překvapí výjimečnými africkými látkami.

Další skvělé inspirace na recepty a tvoření do Vaší domácnosti naleznete na naší facebookové stránce Prima Inspirace.

ROZHOVOR: Oblečte se do Afriky
Zdroj: Pangeas

Na začátek Vás poprosím, abyste se nám představila.

Jmenuji se Zuzana Maštalířová, jsem zakladatelka značky Pangeas a mé poslání je, zdá se, dělat ženy ženami, aby se mohly cítit jako bohyně.

Můžete nám představit Vaši tvorbu? Co všechno děláte?

Z mé dílny vycházejí různé kousky, ale nejvíce ženy oceňují mé sukně. Snažím se držet jednoduchých střihů, které dají vyniknout ženské kráse a jemnosti.

Chci aby se ženy cítily žensky, jedinečně a sebevědomě. Ze zpětné vazby svých klientek vidím, že se to daří a z toho mám velkou radost.

ROZHOVOR: Oblečte se do Afriky
Zdroj: Pangeas

Kdy jste začala navrhovat oblečení a co Vás k tomu vedlo?

Značka Pangeas vznikla v roce 2016. Tou dobou jsem coby realitní makléřka hledala, kde se odreagovat a nakonec jsem se u šití zrelaxovala natolik, že jsem dala realitám vale a věnovala se už naplno pouze látkám a šití.

Je PANGEAS Vaše práce nebo koníček?

Dnes je to pro mě koníček i práce současně.

Z jakých materiálů šijete?

Od samého začátku jsem se pídila po originálních a výjimečných látkách. Líbily se mi africké látky a podařilo se mi najít i zdroj z Afriky, odkud jsem je odebírala. Miluji barvy a originalitu, africké látky jsou skutečně úžasné.

ROZHOVOR: Oblečte se do Afriky
Zdroj: Pangeas

Jak vznikl název Vaší značky?

Jméno firmy je inspirováno prakontinentem Pangea, který se na naší planetě formoval před cca 300 mil. lety. Nakonec se mi to myslím s tou Afrikou pěkně propojilo.

Co má u Vašich zákazníků největší úspěch?

Nyní přichází podzim, tak se klientky začínají zásobovat podzimními sukněmi, které jsou šité z heboučkých manšestrů. Na jaře zase přicházejí na scénu popelíny, viskózy nebo len.

Některé zákaznice mají rády jednobarevné látky, jiné zase bohaté vzory, tak se snažím mít pro každou bohyni něco. Nakonec si vybere každá.

Oblíbila jsem si a myslím, že i zákaznice, zavinovací sukně. Je to prakticky vymyšlený střih, v pase utahujete a povolujete podle potřeby. Je to tedy takový univerzální kousek, který s vámi roste i hubne a nevychází z módy.

ROZHOVOR: Oblečte se do Afriky
Zdroj: Pangeas

Jak dlouho Vám trvá vytvořit jeden kus oblečení od návrhu až po finální úpravy?

Některé kousky jsou jednoduché, jiné náročnější. Někdy to jde pěkně od ruky, někdy musím sukni vypiplat. Ale jak říkal Jaroslav Dušek v jedné z dohod, vše co děláš dělej jak nejlépe umíš. Tím se řídím, i si to někdy opakuji, když se něco nepovede a musím párat.

Vytváříte také na zakázku, podle přání zákazníka?

Někdy se zákaznice nevejde do rozměrů sukně, nebo se jí líbí jiná látka. Potom šiji konkrétně pro ni na přání.

ROZHOVOR: Oblečte se do Afriky
Zdroj: Pangeas

Šijete pouze pro dospělé, nebo i pro děti?

Šiji pouze pro dospělé ženy, na děti nezbývá čas…ale třeba jednou??

Šijete podle konfekčních velikostí, nebo máte možnost šít i na míru?

Snažím se mít pro ženy připravené míry podle velikostí, aby si sami poměřily, kterou velikost potřebují. Pokud potřebují menší nebo větší, dohodneme se individuálně.

Máte do budoucna nějaké plány, například rozšířit svojí tvorbu?

Ráda bych experimentovala s dalšími střihy, ale bohužel na to doposud nebylo moc času. Uvidíme co přinese budoucnost.

ROZHOVOR: Oblečte se do Afriky
Zdroj: Pangeas

Kde lze Vaše výrobky zakoupit?

Zvu tedy všechny bohyně z řad vašich čtenářů na svého obchodu www.pangeas.cz, kde se mohou podívat, co Pangeas tvoří. Sukně se nabízí online, ale někdy se my bohyně můžeme potkat osobně na Dyzajn marketech či na Mint marketu. Občas mě některá navštíví i v mé dílně a vyzkouší, co je potřeba.

Chtěla byste našim čtenářům říci ještě něco, co jsme nezmínili?

Ženy nebojte se v sobě probudit ženskost a krásu, pojďme se vrátit ke kořenům ženství, protože tam patříme, tam se cítíme dobře.

ROZHOVOR: Oblečte se do Afriky
Zdroj: Pangeas
ROZHOVOR: Oblečte se do Afriky
Zdroj: Pangeas