Dnešní recept je pro všechny, kteří milují Napoleonky, ale nemají čas na pečení. Představujeme vám nejjednodušší Napoleonky plněné lahodným krémem, které jsou rychlým záchranným plánem, když nestíháte péct.
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Napoleonky plněné krémem
Co budeme potřebovat:
- 500 g listového těsta bez droždí
- plechovka kondenzovaného mléka (370-380 g)
- 300 g másla
- cukr moučka
Jak budeme postupovat:
1. Rozválejte listové těsto (mělo by mít přibližně 2 mm).
2. Těsto nakrájejte na malé obdélníčky.
3. Uspořádejte je na plech a pečte v předehřáté troubě na 200 °C po dobu 20 minut.
4. Připravte krém: V mixéru šlehejte máslo na vysokou rychlost asi 5 minut, poté postupně přidávejte kondenzované mléko a stále mixujte.
5. Nechte těsto chvíli vychladnout, pak každý obdélníček rozkrojte nožem na dvě části.
6. Krém vložte do sáčku na zdobení. Na každou druhou část těsta dejte trochu krému a přikryjte druhou částí, vytvořte tak jakýsi “sendvič”.
7. Posypejte cukrem a podávejte s potěšením!
Přejeme dobrou chuť společně s vašimi blízkými!