Tento recept na neobvyklé smažené vepřové řízky s nádivkou z rajčat a sýra vám přinese neobyčejnou chuťovou paletu. Kombinace vepřového masa, svěžího rajčatového náčrtu a sýra vytvoří dokonalý harmonický pokrm. Tato neotřelá variace na klasické řízky určitě potěší vaše chuťové buňky.
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Smažené vepřové řízky s nádivkou z rajčat a sýra
Co budeme potřebovat:
- 500 g vepřová kýta (karé)
- 50 g zakysané smetany
- 1 lžička hořčice
- 2 stroužky česneku
- ½ lžičky soli
- ½ lžičky černého pepře
- 1 lžička sladké papriky
- 70 g sýra
- 1 rajče
- 1 vajíčko
- několik lžic hladké mouky
- několik lžic strouhanky
- olej na smažení
Jak budeme postupovat:
1. Vepřovou kýtu nakrájejte na plátky tlusté 1,5-2 cm.
2. Každý plátek masa nakrájejte do poloviny (na délku), aby vznikl druh „kapsy“.
3. Plátky masa zakryjte potravinářskou fólií a lehce je naklepejte válečkem nebo hmoždířem na maso.
4. Zakysanou smetanu smíchejte s hořčicí, prolisovaným česnekem, solí, černým pepřem a sladkou paprikou.
5. Plátky masa potřete směsí. Nechte je marinovat asi 20 minut.
6. Sýr nakrájejte na plátky a rajče na kolečka.
7. Vajíčko rozklepněte na hluboký talíř a vidličkou ho rozšlehejte, dokud nebude homogenní.
8. Mouku a strouhanku dejte na samostatné talíře.
9. Každý 2-3 plátek sýra a kroužek rajče umístěte uvnitř každého řízečku.
10. Poté řízečky obalte v mouce, ponořte je do rozšlehaného vajíčka a obalte je ve strouhance.
11. Řízečky opražte na pánvi s rozehřátým olejem na středním ohni na obou stranách, dokud nezezlátnou.
Podávejte s chutí!
Přejeme vám dobrou chuť společně s vašimi blízkými!