Lahodný dezert s pudinkem a šlehačkovou vrstvou

Říká se, že dobrý koláč utužuje vztahy. Tak proč si nenaplánovat odpolední posezení s přáteli nebo rodinou a nepřipravit něco opravdu výjimečného? Tento recept na lahodný dezert s pudinkem a šlehačkovou vrstvou, je tím pravým. Se šálkem skvělé kávy si budete připadat jako na obláčku.

Zdroj: blikkruzs.blikk.hu

Lahodný dezert s pudinkem a šlehačkovou vrstvou

Co budeme potřebovat:

Dvoubarevné těsto:

  • 5 vajec
  • 17 dkg krystalového cukru
  • 1 dl vody
  • 1 dl oleje – na vaření
  • 30 dkg hladké mouky
  • 1 balení prášku do pečiva
  • 2 lžíce kakaového prášku – (neslazeného)

Pudink:

  • 8 dl mléka
  • 2 balíčky pudinkového prášku – na vaření s vanilkovou příchutí
  • 9 lžic krystalového cukru

Domácí šlehačka:

  • 3 dl smetana ke šlehání

Na zdobení a posypání:

  • kakaový prášek – (neslazený)

Doporučujeme:

Měla jsem doma jablko, tak jsem dětem udělala tyto lahodné placičky

Jak budeme postupovat:

1. Ručním mixérem nejprve vyšlehejte celá vejce s cukrem, poté přilijte vodu a olej a následně vmíchejte mouku smíchanou s práškem do pečiva – promíchejte a vypracujte těsto.

2. Pudink uvařte klasickým způsobem. Do hrnce jsi nalijte mléko a přisypejte vanilkový pudinkový prášek, cukr – vařte na mírném ohni do zhoustnutí.

3. Více než polovinu těsta nalijte na plech vyložený pečicím papírem a rovnoměrně uhlaďte. Do zbývajícího těsta vmíchejte kakaový prášek a přelijte obyčejným těstem.

4. Potom ještě teplý pudink rovnoměrně nalijte na dvoubarevné těsto – uhlaďte a pečte v předehřáté troubě 25-30 minut při 170 °C.

5. Po upečení ho nechejte vychladnout a rozetřete na něho vyšlehanou tuhou šlehačku a posypejte kakaem.

6. Podávejte ho s láskou, velkou chutí a grácií.

Lahodný dezert s pudinkem a šlehačkovou vrstvou
Zdroj: blikkruzs.blikk.hu

Přátelé přejeme vám dobrou chuť!

Doporučujeme:

Krémové pudinkové koláčky ve tvaru květů s nádechem vanilky