Říká se, že dobrý koláč utužuje vztahy. Tak proč si nenaplánovat odpolední posezení s přáteli nebo rodinou a nepřipravit něco opravdu výjimečného? Tento recept na lahodný dezert s pudinkem a šlehačkovou vrstvou, je tím pravým. Se šálkem skvělé kávy si budete připadat jako na obláčku.
Lahodný dezert s pudinkem a šlehačkovou vrstvou
Co budeme potřebovat:
Dvoubarevné těsto:
- 5 vajec
- 17 dkg krystalového cukru
- 1 dl vody
- 1 dl oleje – na vaření
- 30 dkg hladké mouky
- 1 balení prášku do pečiva
- 2 lžíce kakaového prášku – (neslazeného)
Pudink:
- 8 dl mléka
- 2 balíčky pudinkového prášku – na vaření s vanilkovou příchutí
- 9 lžic krystalového cukru
Domácí šlehačka:
- 3 dl smetana ke šlehání
Na zdobení a posypání:
- kakaový prášek – (neslazený)
Doporučujeme:
Měla jsem doma jablko, tak jsem dětem udělala tyto lahodné placičky
Jak budeme postupovat:
1. Ručním mixérem nejprve vyšlehejte celá vejce s cukrem, poté přilijte vodu a olej a následně vmíchejte mouku smíchanou s práškem do pečiva – promíchejte a vypracujte těsto.
2. Pudink uvařte klasickým způsobem. Do hrnce jsi nalijte mléko a přisypejte vanilkový pudinkový prášek, cukr – vařte na mírném ohni do zhoustnutí.
3. Více než polovinu těsta nalijte na plech vyložený pečicím papírem a rovnoměrně uhlaďte. Do zbývajícího těsta vmíchejte kakaový prášek a přelijte obyčejným těstem.
4. Potom ještě teplý pudink rovnoměrně nalijte na dvoubarevné těsto – uhlaďte a pečte v předehřáté troubě 25-30 minut při 170 °C.
5. Po upečení ho nechejte vychladnout a rozetřete na něho vyšlehanou tuhou šlehačku a posypejte kakaem.
6. Podávejte ho s láskou, velkou chutí a grácií.
Přátelé přejeme vám dobrou chuť!