Krémové pudinkové koláčky ve tvaru květů s nádechem vanilky

Kouzelné pudinkové kytičky, které vypadají stejně skvěle, jak chutnají. Perfektní pro sladké odpolední občerstvení nebo k poháru čaje.

Zdroj: Janinka Rebel Kutilka

Ingredience:

Pudink:

  • 170 ml mléka
  • 1 a 1/2 lžíce škrobu (nebo pudinkového prášku)
  • 1 lžíce cukru krupice
  • 1 žloutek
  • 1 sáček vanilkového cukru

Těsto:

  • 120 ml mléka
  • 1 vejce
  • 1 bílek
  • 60 g cukru krupice
  • 50 ml oleje
  • 170 g hladké mouky
  • 8 g prášku do pečiva

Na ozdobení:

  • Marmeláda (podle chuti)

Postup:

1) Příprava pudinku: Do mléka přidejte škrob, cukr krupice, žloutek a vanilkový cukr. Uvařte z této směsi hustou kaši a odstavte.

2) Příprava těsta: Do mísy důkladně vyšlehejte mléko, vejce, bílek, cukr krupice a olej. Postupně přidávejte mouku smíchanou s práškem do pečiva a vypracujte hladké těsto.

3) Naplňte formičky na tartaletky těstem. Mělo by to vyjít zhruba na 6 formiček o průměru 10 cm.

4) Uvařený pudink přeneste do zdobícího pytlíku se zdobící špičkou a nanesete na těsto ve formě květů nebo jiného vzoru podle vaší fantazie.

Zdroj: Janinka Rebel Kutilka

5) Pečte v předehřáté troubě na 170°C zhruba 30 minut.

6) Po vytažení z trouby kytičky pocukrujte a uprostřed každého květu přidejte trochu marmelády pro dokonalý závěrečný dotek.


Tip:

Tyto pudinkové kytičky jsou vizuálně atraktivní, což z nich dělá skvělý dezert pro různé příležitosti a slavnosti.