Tipy na podzimní outfity s kapsulovým šatníkem!

Podzim je obdobím změny, nejen v přírodě, ale také v našem šatníku. Dny postupně chladnou, a s nimi přichází potřeba teplejšího a vrstveného oblečení. Pro mnohé z nás je to také doba, kdy začneme přemýšlet o nových kouscích, které by nám zpříjemnily podzimní dny. Ale co když bychom vám řekli, že nemusíte každou sezónu měnit celý šatník? Vstupte do světa kapsulových šatníků!

Zdroj: Pinterest.com

Kapsulový šatník je koncept založený na omezeném množství multifunkčních a snadno kombinovatelných kousků oblečení, které můžete nosit v různých kombinacích a stále vypadat skvěle.

Jak kombinovat podzimní barvy

(1) Základní neutrální barvy: Každý kapsulový šatník by měl obsahovat neutrální barvy jako je černá, šedá, bílá nebo béžová. Tyto barvy tvoří základ a snadno se kombinují s výraznějšími barvami.

(2) Hřejivé odstíny: Podzim přináší barvy jako jsou oranžová, vínová, tmavě zelená nebo hnědá. Tyto barvy lze snadno kombinovat s neutrálními odstíny a vytvářet tak harmonické outfity.

Kousky, které by v podzimním šatníku neměly chybět

(1) Svetry: Ať už volíte oversized nebo těsně padnoucí, svetr je nezbytností. V neutrální barvě může posloužit jako základní vrstva.

Zdroj: Pinterest.com

(2) Kabáty: Klíčový kousek pro chladnější dny. Trench coat nebo vlněný kabát v neutrálním odstínu je ideální.

Zdroj: Pinterest.com
Zdroj: Pinterest.com

(3) Džíny: Ať už tmavé nebo světlé, džíny jsou skvělým doplňkem pro mnoho outfitů.

Zdroj: Pinterest.com

(4) Šaty/sukně: Midi nebo maxi sukně a šaty v zemských tónech nebo s podzimními vzory jsou perfektní pro tuto sezónu. Kombinujte je s botami na podpatku nebo pohodlnými kotníčkovými botami.

Zdroj: Pinterest.com

(5) Boty na podpatku/kotníčkové boty/polobotky: Jsou univerzální a skvěle doplní jak svetr, tak sukně.

Zdroj: Pinterest.com

(6) Šátek nebo šál: Doplní váš outfit a zároveň vás zahřeje.

Zdroj: Pinterest.com

(7) Punčochy/podkolenky: Tyto kousky přidají oblečení vrstvený vzhled a zároveň vás zahřejí. Můžete je kombinovat se sukněmi, šaty nebo i pod džíny pro extra teplo.

Zdroj: Pinterest.com

Kapsulový šatník a udržitelná móda

Místo toho, abyste běželi do obchodu a utratili tisíce za nový kousek, zkuste alternativní řešení. Stránky s oblečením z druhé ruky nebo second hand obchody mohou být skvělým zdrojem unikátních a kvalitních kousků za zlomek ceny. A navíc, když najdete ten “perfektní” kousek v second handu, radost z něj je mnohem větší!

Zdroj: Canva.com

Závěr

Podzimní móda neznamená, že musíte obnovovat celý svůj šatník. S kapsulovým šatníkem můžete vytvořit různé kombinace s omezeným počtem kousků. A díky nákupu z druhé ruky nejen šetříte, ale také podporujete udržitelnou módu. Připravte se na podzim ve stylu, ale s ohledem na svou peněženku i planetu!