V dnešním článku si ukážeme recept na dezert, který se doslova rozpouští na jazyku. Určitě musíte tento nepečený dezert co nejdříve připravit svým přátelům a blízkým. Všichni si ho zamilují. Výsledek Vás rozhodně mile překvapí a lahodnou chuť s jednoduchou přípravou si taktéž zamilujete.
Co budeme potřebovat:
- 3 vejce
- 100 g cukru
- 5 ml vanilkové esence
- 50 g másla
- 50 g kukuřičného škrobu
- 500 ml mléka
- 60 g čokolády
- 28 dlouhých piškotů
- 400 ml mléka na namáčení piškotů
Na polevu:
- 80 ml smetany
- 60 g čokolády 70%
- 10 g karamelu
Na posypání:
- kakao
Jak budeme postupovat:
1) Nejdříve si do mísy si rozbijeme vajíčka, přidáme cukr, vanilkovou esenci, máslo a vše důkladně vymícháme metličkou. Následně přidáme škrob a znovu dobře promícháme. Za stálého míchání přilijeme 500 ml mléka. Dáme na sporák a vaříme do zhoustnutí.
2) Po uvaření rovnoměrně nalijeme krém do dvou misek. Do jedné přidáme čokoládu, druhý necháme vanilkový.
3) Dlouhé piškoty si namáčíme v mléce a postupně ukládáme na dno formy, kterou jsme si vystlali pečícím papírem. Celkově by mělo první vrstvu tvořit 14 piškotů. Na ně pak naneseme čokoládový krém a rovnoměrně uhladíme.
4) Na tuto vrstvu ukládáme opět piškoty namočené v mléce těsně vedle sebe. Nyní naneseme vanilkový krém a opět rovnoměrně rozetřeme.
5) Dezert vložíme do chladničky na 15 minut. Mezitím si do misky nalijeme šlehačku, přidáme čokoládu, karamel a dáme na 5 minut do mikrovlnné trouby nebo rozpustíme za stálého míchání ve vodní lázni. Vyšleháme metličkou na kompaktní hmotu. Tu následně vylijeme na celý povrch. Uhladíme a odložíme na 6 hodin do chladničky.
6) Po uplynutí doby chlazení dezert vyjmeme, okraj formy, i pečící papír dáme dolů, posypeme kakaem a můžeme podávat.
Přejeme Vám dobrou chuť!
VIDEO NÁVOD:
Zdroj receptu: Cookrate – Cakes