Připravte si kvalitní jídlo před spaním: Snídaně a svačiny do sklenice na rušné ráno!

Každé ráno je to ten samý scénář: zbývá jen pár minut, než musíte vyběhnout z domu, a mezi ranní přípravou a pospícháním do práce nebo školy často zůstává snídaně či svačina na druhém místě. Ale co když by existoval způsob, jak si připravit chutné a vydatné jídlo ještě před spaním, aby vám na ně ráno čekalo v lednici a vy jen sáhli a šli?

Zdroj: Pinterest.com

Pro všechny, kteří hledají rychlou, ale zároveň výživnou alternativu pro rušná rána, máme zde několik inspirativních receptů na snídaně a svačiny připravené v zavařovacích sklenicích:


1. Ovesná kaše s ovocem a ořechy: Dno sklenice vyplňte ovesnými vločkami, zalijte mlékem a přidejte med, sirup či burákové máslo. Na vrch vložte své oblíbené ovoce a ořechy. Uzavřete a ráno máte hotovou snídani.

Zdroj: Pinterest.com

2. Jogurtový parfait s ovocem a granolou: Do sklenice střídavě vrstvěte jogurt, granolu a ovoce. Na závěr zakápněte medem. Po ránu si jen vezmete lžičku a můžete jíst.

Zdroj: Pinterest.com

3. Zelenina s humusem: Na dno sklenice dáte humus a do něj zapíchnete tyčinky z vaší oblíbené zeleniny. Zdravá svačina hotová za pár minut.

Zdroj: Pinterest.com

4. Chia pudink s kokosem a čokoládou: Sklenici naplňte směsí chia semínek a kokosového mléka. Přidejte kakaový prášek a ráno posypte čokoládovými třískami.

Zdroj: Pinterest.com

5. Cottage sýr s medem a ořechy: Dno sklenice vyplňte cottage sýrem, posypte ořechy a sušeným ovocem a zakápněte medem. Přidat můžete také zeleninu. Bohatá a krémová svačina je na světě.

Zdroj: Pinterest.com

Takže ať už se ráno chystáte na jakoukoliv výzvu, s těmito snídaněmi a svačinami připravenými předem bude váš den určitě sladký a uspokojivý. Už žádné vynechávání jídla nebo spoléhání na rychlé občerstvení z kavárny. S těmito recepty v zavařovacích sklenicích máte vždy po ruce výživné jídlo připravené s láskou. Užijte si každý svůj ranní záběr energie!