Milí pekaři, dnes vám nabízíme drobivý jablkovo-skořicový koláč, který se skvěle hodí k lahodné voňavé kávě nebo domácímu horkému čaji. Určitě si ho připravte a budete velmi překvapeni, jak je vynikající. Udělejte tento lahodný koláč pro své přátele a rodinu, zajistě jim bude velmi chutnat a vrátí se do dětství, kdy jim ho dělávala babička. Nebíčko ve vašich ústech!
Drobivý jablkovo-skořicový koláč
Co budeme potřebovat:
Ingredience na přípravu drobivého jablkovo-skořicového koláče:
Těsto:
- 50 dkg mouky
- 10 dkg cukru
- 1 balíček vanilkového cukru
- 25 dkg margarínu
- špetka soli
- 1 vejce
- 1 balíček prášku do pečiva
- 2 dl bílého jogurtu
Náplň:
- 1,5 kg jablíček
- 10 dkg cukru
- skořice – podle chuti
Na zdobení a posypání:
- moučkový cukr
Jak budeme postupovat:
Způsob přípravy drobivého jablkovo-skořicového koláče:
1. Příprava těsta: Ve velké míse smíchejte přísady: Mouku, cukr, vanilkový cukr, margarín, špetku soli, vejce, prášek do pečiva a bílí jogurt – důkladně promíchejte a vytvořte těsto, které uložte asi na 30 minut do lednice.
2. Příprava náplně: Jablíčka oloupejte a poté nastrouhejte na struhadle, pak je přendejte do velké mísy, přisypejte k nim cukr a skořici podle chuti – vařte na mírném ohni 10-15 minut a po uvaření je nechejte vychladnout.
3. Následně vyjměte těsto z lednice a rozdělte ho na dvě části.
4. Jednu část těsta rozválejte na plech vyložený pečicím papírem, poté těsto propíchejte vidličkou a nalijte na něj uvařená jablíčka, které uhlaďte a pak na něj položte druhý podélný plát těsta.
5. Vrchní část těsta opět na několika místech propíchněte vidličkou a pečte v předehřáté troubě 40-45 minut při 180 °C, když je vrchní část pěkně zlatohnědá, je koláč hotový!
6. Po upečení ho nechejte trochu vychladnout a posypejte ho moučkovým cukrem.
7. Podávejte ho s láskou, velkou chutí a úsměvem na tváří.
Přátelé přejeme vám dobrou sladkou chuť!