Vstupte do naší zmrzlinové fantazie a poznejte úžasnou sladkou chuť mraženého krému. Dnes si připravíme svěží domácí broskvovou zmrzlinu s kondenzovaným mlékem a smetanou – z pouhých 3 ingrediencí! Příprava je velmi jednoduchá a přináší okouzlující potěšení z broskví v každé lžičce, kterou ochutnáte.
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Svěží domácí broskvová zmrzlina z kondenzovaného mléka a smetany
Co budeme potřebovat:
- 500 g konzervované broskve
- 350 g kondenzované mléko
- 500 ml smetana
Jak budeme postupovat:
1. Broskve z plechovky přeceďte přes sítko a nakrájejte na kousky, poté je dejte do mixéru – rozmixujte a propasírujte přes sítko.
2. Do velké mísy si nalijte kondenzované mléko a přilijte propasírované broskve s kondenzovaným mlékem – promíchejte do jemné konzistence.
3. Do jiné mísy si nalijte smetanu – vyšlehejte ji do tuhé pěny a pak do ní vlijte broskvovou směs s kondenzovaným mlékem – promíchejte dohladka.
4. Následně krém nalijte do oválné mísy, poté na něho rozetřete propasírovanou šťávu z broskví a pomocí špejle vytvořte vzory.
5. Potom zmrzlinu uložte na 3 hodiny do mrazničky a podávejte ji s láskou a velkou chutí.
Přátelé, přejeme vám dobrou chuť!