Experimentujeme: lahodná vepřová panenka s pečenými bramborami – Trochu jinak!

Sháníte skvělý a originální recept na jídlo, kterým o víkendu pohostíte rodinu? Krok za krokem vám představíme skvělý recept na lahodnou vepřovou panenku s pečenými bramborami. Na nic nečekejte a vrhněte se do příprav, než bude pozdě, zvládne to každý začínající kuchař i kuchařka.

Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka.
Lahodná vepřová panenka s pečenými bramborami - Trochu jinak!
Zdroj: Fleisch Rezepte von Irma

Vepřová panenka s pečenými bramborami

Co budeme potřebovat:

Ingredience:

  • 1 kg vepřové panenky
  • sůl – podle chuti
  • černý pepř – podle chuti

Příloha:

  • 1 kg nové brambory
  • 1 lžička soli
  • 1/2 lžičky černého pepře
  • 1 lžička sušeného česneku
  • 2-3 lžíce rostlinného oleje

Zálivka na pečené brambory:

  • 2 stroužky česneku
  • kůra z 1 citronu
  • šťáva z 1/2 citronu
  • 2 lžíce olivového oleje
  • tymiánové lístky

Směs na potíraní panenky:

  • sladká/uzená paprika
  • rostlinný nebo olivový olej – podle potřeby

Na zdobení a posypání:

  • čerstvá petrželka

Jak budeme postupovat:

1. Vepřovou panenku podélně rozřízněte nožem, ale neprořízněte ji celou, pak nožem opatrně udělejte jemné zářezy, ale ne úplně do tvaru mřížky. Podle chuti ji osolte, opepřete a nechejte odležet.

Lahodná vepřová panenka s pečenými bramborami - Trochu jinak!
Zdroj: Fleisch Rezepte von Irma
Lahodná vepřová panenka s pečenými bramborami - Trochu jinak!
Zdroj: Fleisch Rezepte von Irma
Lahodná vepřová panenka s pečenými bramborami - Trochu jinak!
Zdroj: Fleisch Rezepte von Irma

2. Nové brambory dejte do mísy, nakrájejte je na půlměsíčky, které dochuťte solí, černým pepřem, sušeným česnekem a přilijte také rostlinný olej – dobře promíchejte, aby se koření smíchalo.

Lahodná vepřová panenka s pečenými bramborami - Trochu jinak!
Zdroj: Fleisch Rezepte von Irma
Lahodná vepřová panenka s pečenými bramborami - Trochu jinak!
Zdroj: Fleisch Rezepte von Irma
Lahodná vepřová panenka s pečenými bramborami - Trochu jinak!
Zdroj: Fleisch Rezepte von Irma
Lahodná vepřová panenka s pečenými bramborami - Trochu jinak!
Zdroj: Fleisch Rezepte von Irma

3. Následně je rozprostřete na plech a pečte v předehřáté troubě 30 minut při 200 °C.

4. Zálivka na pečené brambory: Do jiné mísy dejte prolisovaný česnek, přidejte nastrouhanou kůru z 1 citronu, přilijte šťávu z 1/2 citronu a šťávu z 1/2 citronu a nakonec ještě přidejte tymiánové lístky – dobře promíchejte.

Lahodná vepřová panenka s pečenými bramborami - Trochu jinak!
Zdroj: Fleisch Rezepte von Irma

5. Po upečení brambory vyjměte z trouby, přendejte je do mísy a zalijte připravenou zálivkou – promíchejte, přikryjte fólií a nechejte 15 minut odstát.

Lahodná vepřová panenka s pečenými bramborami - Trochu jinak!
Zdroj: Fleisch Rezepte von Irma
Lahodná vepřová panenka s pečenými bramborami - Trochu jinak!
Zdroj: Fleisch Rezepte von Irma

6. Na plech vyložený pečicím papírem položte formu podle videa a na tuto formu položte vepřovou panenku, kterou potřete směsí, která je složena ze sladké/uzené papriky a rostlinného/olivového oleje.

Lahodná vepřová panenka s pečenými bramborami - Trochu jinak!
Zdroj: Fleisch Rezepte von Irma

7. Pečte v předehřáté troubě 10 minut při 180 °C.

8. Po upečení panenku vyjměte z trouby, ještě jednou ji potřete směsí a pečte dalších 10 minut při 180 °C.

Lahodná vepřová panenka s pečenými bramborami - Trochu jinak!
Zdroj: Fleisch Rezepte von Irma
Lahodná vepřová panenka s pečenými bramborami - Trochu jinak!
Zdroj: Fleisch Rezepte von Irma

9. Lahodnou vepřovou panenku podávejte s pečenými bramborami zdobenou čerstvě nasekanou petrželkou a hlavně s láskou a velkou chutí.

Lahodná vepřová panenka s pečenými bramborami - Trochu jinak!
Zdroj: Fleisch Rezepte von Irma

Přátelé, přejeme vám dobrou chuť!