Netradiční, ale skvělé! Zapečené vepřové maso v bramborové krustě ve skvělé omáčce

Vstupte do světa netradičních pochoutek, kde se setkává neobvyklé s vynikajícím! Dnes vám představíme recept na zapečené vepřové maso v bramborové krustě, které se koupou v skvělé omáčce. Toto jídlo vám přinese lahodnou kombinaci chutí a chuťový zážitek, který si budete chtít zopakovat. Připravte se na nevšední kulinářskou pohodu!

Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.
Zapečené vepřové maso v bramborové krustě ve skvělé omáčce
Zdroj: retete-usoare.eu

Zapečené vepřové maso v bramborové krustě ve skvělé omáčce

Co budeme potřebovat:
  • 700 g masa (kuřecí nebo krůtí prsa, hovězí nebo vepřové)
  • 1 lžička soli
  • mletý černý pepř – podle chuti
  • 200-300 g/ml zakysané smetany nebo smetany na vaření
  • olej – na smažení

Pro bramborovou panádu:

  • 600 g oloupaných brambor
  • 2 vajíčka
  • 2 lžíce zakysané smetany nebo majonézy
  • 3 lžíce mouky
  • 1 cibule
  • 2-3 stroužky česneku
  • ½ lžičky soli
  • mletý černý pepř – podle chuti
  • čerstvá petrželka – podle chuti

Jak budeme postupovat:

1. Nakrájejte maso (my jsme použili vepřový hřbet) na plátky o tloušťce přibližně 1 cm, velikosti kotlety.

Zapečené vepřové maso v bramborové krustě ve skvělé omáčce
Zdroj: retete-usoare.eu

2. Roztáhněte je na prkénku a přikryjte potravinovou fólií. Maso jemně vyklepejte.

Zapečené vepřové maso v bramborové krustě ve skvělé omáčce
Zdroj: retete-usoare.eu

3. Oba strany masa posypejte solí a mletým černým pepřem.

4. Připravte bramborovou panádu: brambory a cibuli nastrouhejte na hrubém struhadle. Dejte je do hluboké mísy.

5. Přidejte vajíčka, zakysanou smetanu, prolisovaný česnek, mouku, sůl a mletý černý pepř podle chuti. Dobře promíchejte. Pokud chcete, můžete přidat trochu nasekané petrželky.

Zapečené vepřové maso v bramborové krustě ve skvělé omáčce
Zdroj: retete-usoare.eu

6. Vezměte kousek masa a obalte ho na obou stranách bramborovou směsí.

Zapečené vepřové maso v bramborové krustě ve skvělé omáčce
Zdroj: retete-usoare.eu

7. Plátky masa smažte na rozpáleném oleji na středním ohni pod pokličkou asi 3 minuty na každé straně, dokud nezezlátnou.

Zapečené vepřové maso v bramborové krustě ve skvělé omáčce
Zdroj: retete-usoare.eu
Zapečené vepřové maso v bramborové krustě ve skvělé omáčce
Zdroj: retete-usoare.eu
Zapečené vepřové maso v bramborové krustě ve skvělé omáčce
Zdroj: retete-usoare.eu

8. Maso v bramborové panádě přenesete na pekáč. Na ně rozlijte zakysanou smetanu nebo smetanu na vaření.

Zapečené vepřové maso v bramborové krustě ve skvělé omáčce
Zdroj: retete-usoare.eu

9. Pečte je v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 15-20 minut.

Zapečené vepřové maso v bramborové krustě ve skvělé omáčce
Zdroj: retete-usoare.eu

10. Podávejte maso v bramborové krustě s lehkou přílohou a omáčkou z pekáče!

Zapečené vepřové maso v bramborové krustě ve skvělé omáčce
Zdroj: retete-usoare.eu

Přejeme dobrou chuť společně s vašimi blízkými!