Šalamounovy řezy s kokosem a rumovým rozvarem

Když hledáte tradiční, avšak osvěžující dezert, který má krásnou texturu a neodolatelnou chuť, neváhejte a vyzkoušejte Šalamounovy řezy. Tyto řezy kombinují bohatou čokoládovou chuť s jemným nádechem rumu a zakončují je kokosovou křupavostí. Výsledkem je dezert, který skvěle chutná a působí luxusním dojmem, přestože jeho příprava je jednoduchá a rychlá.

Zdroj: Štěpánka Musilová

Ingredience:

  • 1 balení Hery (nebo podobného tukového produktu)
  • 1 sklenice (0.3 l) vody
  • 1 a půl sklenice cukru
  • 2 lžíce kakaa
  • 2 lžíce rumu
  • 2 sklenice polohrubé mouky
  • 4 vejce
  • Kypricí prášek
  • Kokos na posypání

Postup:

1) Rozpusťte Heru v hrnci. Přidejte do ní vodu, cukr a kakao.

2) Přiveďte směs k varu a poté ji odstavte a nechte schladnout.

3) Z celkového množství si odlijte jednu sklenici této čokoládové směsi a do odlitého rozvaru vmíchejte dvě lžíce rumu. Toto bude pozdější poleva.

4) Do zbylé části čokoládové směsi přidávejte postupně polohrubou mouku, vejce a kypřící prášek. Dobře promíchejte, dokud nevznikne hladké těsto.

5) Vylejte těsto na plech a pečte v předehřáté troubě na 180 °C přibližně 20 minut.

6) Jakmile vyndáte řezy z trouby a ještě jsou horké, rovnoměrně je polijte připraveným rumovým rozvarem.

7) Posypte všechno bohatě kokosem.

Čtěte také:


Doporučení:

Šalamounovy řezy jsou ideální k servírování na různé oslavy nebo rodinné shromáždění. Jejich jedinečná chuť zaručuje, že rychle zmizí z talíře!.