Když hledáte tradiční, avšak osvěžující dezert, který má krásnou texturu a neodolatelnou chuť, neváhejte a vyzkoušejte Šalamounovy řezy. Tyto řezy kombinují bohatou čokoládovou chuť s jemným nádechem rumu a zakončují je kokosovou křupavostí. Výsledkem je dezert, který skvěle chutná a působí luxusním dojmem, přestože jeho příprava je jednoduchá a rychlá.
Ingredience:
- 1 balení Hery (nebo podobného tukového produktu)
- 1 sklenice (0.3 l) vody
- 1 a půl sklenice cukru
- 2 lžíce kakaa
- 2 lžíce rumu
- 2 sklenice polohrubé mouky
- 4 vejce
- Kypricí prášek
- Kokos na posypání
Postup:
1) Rozpusťte Heru v hrnci. Přidejte do ní vodu, cukr a kakao.
2) Přiveďte směs k varu a poté ji odstavte a nechte schladnout.
3) Z celkového množství si odlijte jednu sklenici této čokoládové směsi a do odlitého rozvaru vmíchejte dvě lžíce rumu. Toto bude pozdější poleva.
4) Do zbylé části čokoládové směsi přidávejte postupně polohrubou mouku, vejce a kypřící prášek. Dobře promíchejte, dokud nevznikne hladké těsto.
5) Vylejte těsto na plech a pečte v předehřáté troubě na 180 °C přibližně 20 minut.
6) Jakmile vyndáte řezy z trouby a ještě jsou horké, rovnoměrně je polijte připraveným rumovým rozvarem.
7) Posypte všechno bohatě kokosem.
Čtěte také:
Doporučení:
Šalamounovy řezy jsou ideální k servírování na různé oslavy nebo rodinné shromáždění. Jejich jedinečná chuť zaručuje, že rychle zmizí z talíře!.