Vítejte ve světě lahodných pochoutek! Dnes vám představíme recept, který udělá z vašeho talíře mistrovský kousek – zapečené hovězí karbanátky s bramborami a houbami, které jsou korunovány sýrem. Tento pokrm vás zavede na chuťovou dovolenou, která vás nadchne. Připravte se na okouzlující gastronomický zážitek!
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Zapečené hovězí karbanátky s bramborami a houbami posypané sýrem
Co budeme potřebovat:
- 2 cibule
- 400 g žampionů
- 300 g brambor
- 350 g mletého hovězího masa
- 2 plátky chleba
- 70 ml mléka
- 150 g zakysané smetany
- 50 ml vody
- sůl, mletý černý pepř – podle chuti
- 2-3 lžíce oleje
- 150 g sýra
Jak budeme postupovat:
1. Cibuli nakrájejte na tenké půlkruhy. Orestujte je na 2 lžících oleje, dokud nezměknou a nezezlátou.
2. Přidejte na plátky nakrájené žampiony. Promíchejte a smažte, dokud žampiony nezezlátnou.
3. Přidejte sůl a mletý černý pepř podle chuti. Promíchejte. Odstraňte z ohně.
4. Brambory nakrájejte na tenké plátky. Rozložte je na olejem vymazaném plechu.
5. Plátky chleba namočte do mléka.
6. Nakrájenou cibuli a chlebovou směs s mlékem dejte do mixéru a mixujte, dokud se nevytvoří kaše.
7. Mleté maso smíchejte s cibulovou a chlebovou kaší, přidejte sůl a mletý černý pepř podle chuti.
8. Vytvořte kulaté karbanátky z masové směsi. Položte je na brambory v plechu.
9. Rozprostřete smažené žampiony s cibulí kolem karbanátek.
10. Zakysanou smetanu smíchejte se solí podle chuti a vodou. Rozlijte ji na povrch ingrediencí v plechu.
11. Plech zakryjte hliníkovou fólií. Pečte pokrm po dobu 40 minut v předehřáté troubě na 190 °C.
12. Pak odstraňte hliníkovou fólii a posypte nastrouhaným sýrem po celé ploše. Pečte dalších 5 minut.
Podávejte lahůdku ihned!
Přejeme dobrou chuť společně s vašimi blízkými!