Říká se, že dobrý jemný měkoučký dort utužuje vztahy. Tak proč si nenaplánovat odpolední posezení s přáteli nebo rodinou a nepřipravit něco opravdu výjimečného? Tento recept na měkoučký jogurtový dort jen z mála surovin, je tím pravým. Se šálkem skvělé kávy si budete připadat jako na obláčku.
Měkoučký jogurtový dort jen z mála surovin
Co budeme potřebovat:
Ingredience:
- 6 žloutky + 100 g cukru
- 7 g prášek do pečiva
- 50 g kukuřičný škrob
- 600 g bílý jogurt
- 6 vaječné bílky + špetka soli
- 400 ml studená voda – na polití plechu
- moučkový cukr – na zdobení
Jak budeme postupovat:
1. Ve 2 miskách oddělte bílky od žloutků a do mísy se žloutky přisypejte cukr – šlehejte, dokud krém nezbělá, poté přisypte prášek do pečiva a kukuřičný škrob – míchejte metličkou, dokud nevznikne hladký krém a nakonec přidejte bílý jogurt – znovu promíchejte a nechejte stranou.
2. Do jiné velké mísy dejte bílky spolu se špetkou soli – vyšlehejte mixérem při vysokých otáčkách po dobu 20 minut. Velmi důležité je míchat bílky celých 20 minut, aby byl dort po upečení nadýchaný.
3. Následně promíchejte metličkou širokými tahy, abyste z krému neodstranili vzduch.
4. Vyložte žáruvzdornou formu na pečení pečicím papírem o průměru 20 cm a výšce 9 cm.
5. Na bílkovou pěnu po troškách asi po 3 částech přilévejte jogurtový krém – promíchejte.
6. Vyložte žáruvzdornou zapékací misku o průměru 20 cm a výšce 9 cm pečicím papírem na plech a nalijte do ní těsto.
7. Na plech nalijte 400 ml studené vody a pečte v předehřáté troubě 30 minut při 180 °C.
8. Poté na 5 sekund otevřete dvířka trouby a pokračujte v pečení dortu při 120 °C po dobu další 1 hodiny.
9. Po Po uplynutí doby pečení vypněte troubu a nechejte ho 30 minut v troubě s pootevřenými dvířky.
10. Vyjměte dortovou formu z trouby a nechejte ji zcela vychladnout, pak vyjměte dort a nakonec ho posypejte moučkovým cukrem.
11. Podávejte ho s láskou a velkou chutí.
Přátelé přejeme vám dobrou sladkou chuť!