Dokonalá vepřová panenka plněná cibulí, houbami a sýrem obalená ve slanině

Vítáme vás v kulinářském ráji, kde se dnes budeme ponořovat do lahůdky – dokonalá vepřová panenka plněná cibulí, houbami a sýrem, která je následně pečená a obalená v aromatické slanině. Tento pokrm přináší kombinaci chutí, která udělá dojem na vaše chuťové buňky.

Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka.
Dokonalá vepřová panenka plněná cibulí, houbami a sýrem obalená ve slanině
Zdroj: Lecker schnell

Vepřová panenka plněná cibulí, houbami a sýrem obalená ve slanině

Co budeme potřebovat:

Ingredience:

  • 1 kg vepřové panenky
  • 1 lžička sušeného česneku
  • 1/2 lžičky červené mleté papriky
  • 1/2 lžičky červený pepř
  • 1/3 lžičky tymiánu
  • 1/3 lžičky soli

Plnění:

  • 1 cibule
  • rostlinný olej – na smažení
  • 4 velké žampiony
  • 1 stroužek česneku
  • sůl – podle chuti
  • černý pepř – podle chuti
  • tymián – podle chuti
  • 50 g sýra
  • 6 dlouhých kusů slaniny

Příloha:

  • 4 brambory
  • sůl – podle chuti
  • černý pepř – podle chuti
  • mletá červená paprika – podle chuti
  • 2 lžíce rostlinného oleje

Na posypání a zdobení:

  • 4 stroužky česneku
  • čerstvá petrželová nať

Jak budeme postupovat:

1. Vepřovou panenku podélně rozřízněte, ale ne úplně.

2. V malé misce smíchejte suché přísady: sušený česnek, červenou mletou papriku, černý pepř, tymián a sůl – promíchejte a kořením potřete vepřovou panenku z každé strany.

Dokonalá vepřová panenka plněná cibulí, houbami a sýrem obalená ve slanině
Zdroj: Lecker schnell

3. Nakrájejte cibuli na jemno a osmahněte ji na rozehřáté pánvi s olejem na středním plameni, poté k ní přidejte houby nakrájené na půlměsíčky a prolisovaný česnek. Dochuťte solí, černým pepřem a tymiánem – na mírném ohni smažte 5 minut a po osmažení přendejte na talíř.

Vepřová panenka plněná cibulí, houbami a sýrem obalená v slaninovém základe podávaná s pečenými bramborami
Zdroj: Lecker schnell

4. Připravte si alobal s pečicím papírem a úhledně na ni položte vedle sebe plátky slaniny a na ně pak položte okořeněnou panenku. Střed naplňte osmaženou cibulí se žampiony a česnekem, poté navrch položte plátky tvrdého sýra a obalte v slanině.

Dokonalá vepřová panenka plněná cibulí, houbami a sýrem obalená ve slanině
Zdroj: Lecker schnell
Dokonalá vepřová panenka plněná cibulí, houbami a sýrem obalená ve slanině
Zdroj: Lecker schnell

5. Následně zabalte do pečicího papíru s alobalem a nechejte 20 minut odpočívat.

6. Mezitím nakrájejte očištěné brambory na půlměsíčky a přendejte je do mísy. Dochuťte je solí, černým pepřem, mletou červenou paprikou a pokapejte olejem – promíchejte.

Vepřová panenka plněná cibulí, houbami a sýrem obalená v slaninovém základe podávaná s pečenými bramborami
Zdroj: Lecker schnell

7. Připravte si plech vyložený pečicím papírem a doprostřed šikmo položte obalenou panenku zabalenou v alobale a po stranách rozložte brambory.

8. Pečte v předehřáté troubě 30 minut při 200 °C.

9. Po upečení vyjměte plech z trouby, pak brambory přeložte na talíř a posypejte je čerstvou nasekanou petrželkou smíchanou s drobno nakrájeným česnekem.

Vepřová panenka plněná cibulí, houbami a sýrem obalená v slaninovém základe podávaná s pečenými bramborami
Zdroj: Lecker schnell

10. Upečenou vepřovou panenku nakrájejte na plátky a podávejte ji s pečenými bramborami a hlavně s láskou a velkou chuť!

Dokonalá vepřová panenka plněná cibulí, houbami a sýrem obalená ve slanině
Zdroj: Lecker schnell
Dokonalá vepřová panenka plněná cibulí, houbami a sýrem obalená ve slanině
Zdroj: Lecker schnell

Přátelé, přejeme vám dobrou chuť!

VIDEO NÁVOD: