Celulitida: jak ji zvládnout s elegancí?

Hladká a bezchybná pokožka je často považována za rys krásy, proto celulitida potrápí sebevědomí nejen žen, ale také mužů, a to všech věkových kategorií. Zatímco fyzické zdraví bezprostředně neohrožuje, na to psychické má negativní dopad. Jak celulitidě efektivně čelit?

Zdroj: istock.com

Celulitida neboli pomerančová kůže, co to je?

Celulitida, lidově nazývaná pomerančová kůže, je kosmetický problém, který má na svědomí podkožní tuk vytvářející nerovnosti na kůži. Viditelné jsou důlky především v oblasti stehen, hýždí, břicha a boků. Stejně tak ale k jejich vytvoření může dojít na pažích. Jednou z hlavních příčin je nezdravý životní styl, z velké části však i genetika. Postihnout ale může celulitida i sportující jedince hlídající si jídelníček. Naštěstí existuje několik možností, jak vzniklou celulitidu zmírnit.  

Tipy na zmírnění celulitidy

Prvními kroky jsou navýšení pohybu a vyhýbání se nezdravé stravě, alkoholu nebo kouření. Snížení nadměrného množství cukrů a tuků ve stravě může pomoci s redukováním podkožního tuku. Ideálně do jídelníčku zařaďte ovoce se zeleninou, které obsahují vysoké procento potřebné vlákniny. V boji s celulitidou taktéž ve většině případů pomůže pravidelný pohyb. Několikrát do týdne se věnujte plavání, běhání, rychlé chůzi nebo jízdě na kole. Vybrané aktivity podporují jak spalování tuku, tak zlepšení krevního oběhu. 

Na trhu existuje několik krémů, které pomáhají redukovat celulitidu. Jedním z těch kvalitních, který bychom vám doporučili vyzkoušet, je Cytovital. Tento krém je známý svým unikátním složením s regenerujícími účinky. Obsažené složky pomáhají zlepšit vzhled kůže a zvýšit její pružnost. Výborný je Cytovital jak na celulitidu, tak na strie i jizvy. Nezapomínejte ani na hydrataci, protože i pitný režim je při prevenci či zmírnění celulitidy klíčový. 

Kolagen jako tajná zbraň proti celulitidě

Efektivní mohou být při boji s celulitidou také pravidelné masáže, především lymfatické, ale také kolagen. Ten je klíčovou látkou, která naši pokožku udržuje pevnou a pružnou. Když tělo produkuje dostatek kolagenu, naše kůže zůstává pružná a pevná, v opačném případě, kdy je hladina kolagenu nízká, dochází k poklesu kvality pokožky a zvýšení viditelnosti celulitidy. Na dané skutečnosti se opět podílí jak genetika, tak vnější faktory jako sluneční záření či špatná strava. 

Pokud hledáte spolehlivý zdroj kolagenu pro boj s celulitidou, vyzkoušejte Qi Collagen. Tento kolagenový nápoj, obsahující bioaktivní mořský kolagen I. a II. typu, ajurvédský bylinný komplex a přírodní vitamin C, pozitivně působí nejen na nerovnosti na pleti, ale také na kvalitu nehtů či vlasů. 

Celulitida může být výzvou pro psychiku, ale kombinací vyvážené stravy, cvičení, masáží a kvalitních produktů máte možnost zlepšit vzhled své pokožky a obnovit tak své sebevědomí. Pokud hledáte kvalitní doplňky stravy pro boj s celulitidou, najdete je na e-shopu Radost těla. Internetový obchod Radost těla nabízí široký výběr produktů pro péči o psychické i fyzické zdraví, včetně Cytovital krému a Qi Collagenu.