Vepřové maso je velmi oblíbenou surovinou v mnoha kuchyních. Překvapte strávníky novým receptem s oblíbenými surovinami. Tato zapečená vepřová krkovička s cibulí, žampióny a sýrem chutná úžasně. Příprava pokrmu vám zabere jen několik málo minut a vznikne Vám lahodný oběd. Pojďme na to.
Recept na zapečenou vepřovou krkovičku:
Co budeme potřebovat:
- 4 kousky vepřového karé nebo krkovičky
- sůl, černý mletý pepř podle chuti
- 50 g červené cibule
- 150 g strouhaného sýra
- 50 g žampionů
Jak budeme postupovat:
1) Maso si naklepeme paličkou, osolíme, opepříme a polijeme olivovým olejem.
2) Zprudka osmahneme na pánvi z obou stran a poté na maso navrstvíme kroužky cibule, strouhaný sýr, plátky žampionů i kolečka rajčat.
3) Pečeme v rozehřáté troubě při 200 °C asi 20 minut.
4) Hotovo, můžeme podávat s oblíbenou přílohou.
Doporučujeme také vyzkoušet recept na – Rychlý tuňákový salát – Úžasná chuť a jednoduchá příprava