Kapustová sekaná z vepřové plece se slaninou

Kapustová sekaná je vynikající a robustní jídlo, které spojuje chutě masa, kapusty a dalších surovin do jednoho dokonalého pokrmu. Příprava je snadná a výsledek je chutný a sytící. Výborně se hodí jako hlavní chod k bramborové kaši vyšlehané s mlékem.

Zdroj: Eva Kormošová

Kapustová sekaná z vepřové plece se slaninou:

Co budeme potřebovat:

  • Vepřová plec
  • Anglická slanina
  • Plátek uzené krkovice
  • Kapusta
  • Vejce
  • Strouhanka
  • Sůl
  • Pepř
  • Prolisovaný česnek
  • Majoránka
  • 1 větší cibule
  • Sádlo
  • Slanina (navrch)
  • Syrová paprika
  • Cibule (navrch)
  • Cherry rajčata
  • Voda (podle potřeby)

Vyzkoušejte také – Kotlety na šlehačce – oběd z jednoho plechu


Jak budeme postupovat:

1) Příprava masa: Namelte vepřovou plec společně s kouskem anglické slaniny a plátkem uzené krkovice.

2) Příprava kapusty: Kapustu uvařte do měkka a rozsekejte na drobno.

3) Příprava cibule: Jednu větší cibuli nakrájejte na malé kostičky a orestujte ji na malém kousku sádla.

4) Těsto: V jedné míse smíchejte všechny ingredience: maso, kapustu, vejce, strouhanku, sůl, pepř, prolisovaný česnek, majoránku a orestovanou cibuli. Vytvarujte těsto do formy šišky.

5) Pečení: Do pekáčku vložte trochu sádla, na něj položte těsto ve formě sekané. Na vrch přidejte slaninu, kousky syrové papriky, cibule a cherry rajčata. Podle potřeby přilijte trochu vody během pečení.

6) Doprovod: Tuto kapustovou sekanou podávejte s bramborovou kaší vyšlehanou jen s mlékem a omaštěnou výpekem.

Tento recept je obzvláště oblíbený kvůli zpečeným kouskům zeleniny a slaniny, které jsou vždy velmi populární. Těšíme se, že vás tento recept potěší!

Patříte mezi vášnivé kuchařky a máte svůj oblíbený recept, neváhejte ho sdílet v naší facebookové skupině Recepty všeho druhu a inspirovat i ostatní čtenáře.