Kapustová sekaná je vynikající a robustní jídlo, které spojuje chutě masa, kapusty a dalších surovin do jednoho dokonalého pokrmu. Příprava je snadná a výsledek je chutný a sytící. Výborně se hodí jako hlavní chod k bramborové kaši vyšlehané s mlékem.
Kapustová sekaná z vepřové plece se slaninou:
Co budeme potřebovat:
- Vepřová plec
- Anglická slanina
- Plátek uzené krkovice
- Kapusta
- Vejce
- Strouhanka
- Sůl
- Pepř
- Prolisovaný česnek
- Majoránka
- 1 větší cibule
- Sádlo
- Slanina (navrch)
- Syrová paprika
- Cibule (navrch)
- Cherry rajčata
- Voda (podle potřeby)
Vyzkoušejte také – Kotlety na šlehačce – oběd z jednoho plechu
Jak budeme postupovat:
1) Příprava masa: Namelte vepřovou plec společně s kouskem anglické slaniny a plátkem uzené krkovice.
2) Příprava kapusty: Kapustu uvařte do měkka a rozsekejte na drobno.
3) Příprava cibule: Jednu větší cibuli nakrájejte na malé kostičky a orestujte ji na malém kousku sádla.
4) Těsto: V jedné míse smíchejte všechny ingredience: maso, kapustu, vejce, strouhanku, sůl, pepř, prolisovaný česnek, majoránku a orestovanou cibuli. Vytvarujte těsto do formy šišky.
5) Pečení: Do pekáčku vložte trochu sádla, na něj položte těsto ve formě sekané. Na vrch přidejte slaninu, kousky syrové papriky, cibule a cherry rajčata. Podle potřeby přilijte trochu vody během pečení.
6) Doprovod: Tuto kapustovou sekanou podávejte s bramborovou kaší vyšlehanou jen s mlékem a omaštěnou výpekem.
Tento recept je obzvláště oblíbený kvůli zpečeným kouskům zeleniny a slaniny, které jsou vždy velmi populární. Těšíme se, že vás tento recept potěší!
Patříte mezi vášnivé kuchařky a máte svůj oblíbený recept, neváhejte ho sdílet v naší facebookové skupině Recepty všeho druhu a inspirovat i ostatní čtenáře.