Zelné závitky plněné bramborovo-zeleninovou směsí

Zelné závitky plněné bramborovo-zeleninovou směsí jsou jedinečným spojením tradičního a zdravého jídla. Tento recept vás zavede do světa chutných a sycených závitků, kde se setkává šťavnaté zelí s výraznou bramborovou a zeleninovou náplní. Připravte se na jedinečnou kombinaci chutí a vůní, která vám udělá radost na talíři.

Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka.
Zelné závitky plněné bramborovo-zeleninovou směsí
Zdroj: Frische Rezepte

Zelné závitky plněné bramborovo-zeleninovou směsí

Co budeme potřebovat:

Ingredience:

  • 1 čínské zelí + voda na zalití
  • 4 nové brambory
  • 1 červená  cibule
  • olivový olej – na smažení
  • 2 barevné papriky
  • 2 chilli papričky
  • 1 lžíce soli

Na obalování:

  • 3 vejce + 3 lžíce mouky
  • 100 g strouhanky / 1 šálek
  • olivový olej – na smažení

Jak budeme postupovat:

1. Do zapékací mísy jsi nakládejte čínské zelí, zalijte ji vodou a nechejte 30 minut odpočívat.

2. Oloupejte nové brambory, které přendejte do mísy, zalijte je vodou, osolte – uvařte je na mírném ohni doměkka, poté do pánve s rozehřátým olejem vsypejte nadrobno nakrájenou červenou cibuli – smažte 2-3 minuty na mírném ohni.

Zelné závitky plněné bramborovo-zeleninovou směsí
Zdroj: Frische Rezepte

3. Následně k ní vsypejte nakrájenou červenou, zelenou papriku a chilli papričky na drobno – společně smažte na mírném ohni.

4. Po uvaření brambory rozmačkejte na pyré a vsypejte k nim smaženou zeleninu – promíchejte.

5. Do misky si rozklepněte vejce – vyšlehejte, pak přisypejte mouku – šlehejte a do druhé misky jsi nasypejte strouhanku – vše je na obalování.

6. Po 30 minutách čínské zelí vyjmete z vody, nechejte okapat, pak překrojte na polovinu, ale ně úplně a naplňte je připravenou náplní – srolujte do závitku.

Zelné závitky plněné bramborovo-zeleninovou směsí
Zdroj: Frische Rezepte

7. Nejprve obalte závitky ve vyšlehaném vejci s moukou a poté ve strouhance.

8. Smažte na pánvi s rozehřátým olejem na středním plameni dozlatova z každé strany.

9. Po usmažení je podávejte s láskou a velkou chutí.

10. Také jsi k nim můžete zvolit dresink nebo přílohu, kterou máte rádi.

Přátelé, přejeme vám dobrou chuť!