Chystáte se na pečení a hledáte něco, co by zaujalo jak oko, tak chuťové buňky? Představujeme vám recept na trojbarevný strouhaný koláč, který je vláčný, jednoduchý a naprosto skvělý. Je to ideální volba do chladných dní!
Recept na trojbarevný strouhaný koláč s lahodnou tvarohovou vrstvou:
Co budeme potřebovat:
Těsto:
- 250g špaldové mouky
- 10g kypřicího prášku
- 2PL holandského kakaa
- 1 vejce
- 50g kokosového oleje
- 80ml mléka
- 40g medu
Tvarohová náplň:
- 2 kelímky polotučného tvarohu
- 250g mascarpone
- 1 vejce
- 3PL třtinového cukru
- 1/2 pytlíčku vanilkového pudinku (prášek)
Dýňová náplň:
- 500g dýně hokaido
- 120ml smetany
- 2ČL skořice
- 3 vejce
- 1PL škrobu
- 4PL třtinového cukru
Doporučujeme: Dezert Mraky z křehkého těsta a lahodného pudinkového krému
Jak budeme postupovat:
1) Těsto: Ve větší míse smícháme všechny ingredience na těsto a vypracujeme nelepivé těsto. Rozdělíme na dvě části a vložíme do mrazáku.
2) Dýňová náplň: Dýni nakrájíme na malé kostičky a vaříme do změknutí. Po vychladnutí dýni rozmixujeme s ostatními ingrediencemi.
3) Tvarohová náplň: Smícháme tvaroh s mascarpone, třtinovým cukrem, vejcem a pudinkovým práškem.
4) Sestavení koláče: Na dno pekáčku nastrouháme první část těsta, na ni nalijeme tvarohovou a pak dýňovou náplň. Nakonec nastrouháme druhou část těsta.
5) Pečení: Koláč pečeme v předehřáté troubě na 180°C cca 45 minut.
Vašemu trojbarevnému strouhanému koláči můžete teď nechat vychladnout a poté podávat. Skvělá chuť a krásná vizuální prezentace vás a vaše blízké zaručeně nadchnou!