Kuřecí Kung Pao je tradiční čínské jídlo, které je populární i v mnoha dalších částech světa. Níže je návod, jak si připravit tuto lahůdku doma. Příprava sice chce trochu času, ale výsledek stojí za to.
Recept na domácí kuřecí kung pao s rýží:
Co budeme potřebovat:
- Kuřecí maso, nakrájené na menší kousky
- Tmavá sójová omáčka
- Trochu vína
- 1 bílek
- Solamyl
- Arašídy
- Jarní cibulka
- Olej
- Česnek
- Mrkev
- Červená paprika
- Pórek
- Voda
- Škrob
- Pepř
- Chilli
- Zázvor (volitelně)
Jak budeme postupovat:
1) Marinování masa: Nakrájené kuřecí maso naložíme v tmavé sójové omáčce, přidáme trochu vína, bílek a solamyl. Vše zamícháme a necháme odležet v lednici.
2) Příprava arašídů a jarní cibulky: Na pánvičce opražíme arašídy s trochou jarní cibulky a malinko oleje.
3) Smažení masa: Osmažíme marinované maso na oleji z obou stran a pak ho vyndáme.
4) Zelenina a česnek: Do prázdné pánve přidáme česnek a necháme ho rozvonět. Přidáme nastrouhanou mrkev a červenou papriku, a smažíme, dokud zelenina nezměkne.
5) Konečná fáze: Přidáme zpět maso a pórek. Vše zalijeme směsí z vody, sójové omáčky a trochy škrobu. Dochutíme pepřem a chilli. Pokud máte rádi, můžete přidat i nastrouhaný zázvor.
6) Garnování: Před podáváním posypeme jídlo opraženými arašídy.
Kuřecí Kung Pao je vynikající jídlo, které si zamilujete. Je ideální jako hlavní chod, ale také jako součást čínského stolu s různými pokrmy. Doufám, že si přípravu i samotné jídlo užijete!