Naše smažené plněné cuketové rolky v těstíčku jsou dokonalým spojením chuti a křupavosti. Tento recept vám umožní připravit si oblíbený předkrm, kterým potěšíte nejen sebe, ale i své blízké. Z cuket se stane lahůdka, zabalena do chutného těstíčka a smažená do dokonalého zlatavého křupavého stavu. Připravte se na chuťový zážitek, který vás okamžitě dostane!
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Smažené plněné cuketové rolky v těstíčku
Co budeme potřebovat:
Ingredience:
- 2 cukety
- 1/2 lžičky soli
- 100 g tvrdý sýr
- 3 stroužky česneku
- čerstvá petrželka a kopr – podle chuti
- špetka mletý černý pepř
- 3 lžíce majonézy
Ostatní:
- 3 vejce – na obalování
- 250 g mouky – na obalování
- 1-2 rajčata
Jak budeme postupovat:
1. Cukety zbavte stonků a podélně nakrájejte na tenké plátky o tloušťce asi 2-3 mm, pak přeložte do mísy, posypejte solí a nechejte 10 minut odležet.
2. Mezitím si do mísy nastrouhejte sýr a stroužky česneku na jemném struhadle, pak k nim přidejte nasekanou čerstvou petrželku a kopr, dochuťte černým pepřem a přidejte majonézu – důkladně promíchejte.
3. Následně cukety nechejte odkapat a obalte je v mouce, poté je obalte v rozšlehaných vejcích a znovu obalte do mouky.
4. Na pánvi s rozehřátým rostlinným olejem smažte cuketové pláty v těstíčku z obou stran dozlatova a dokřupava.
5. Potom na špičku každé smažené cukety naneste sýrovou směs, několik plátek rajčete a zabalte do rolky a pak položte na plech pěkně vedle sebe.
6. Podávejte je s láskou, velkou chutí a grácií.
7. Tento předkrm je velmi jednoduchý a finančně nenáročný. Místo rajčat můžete použít jinou zeleninu, například okurku nebo červenou rybu.
Přátelé, přejeme vám dobrou chuť!