Dochází Vám inspirace co uvařit k obědu nebo k večeři. Vyzkoušejte zapečené řízky pod sýrovo-bramborovou peřinkou, toto jídlo je opravdu snadné a rychlé. Za pár minut máte napečeno jídlo pro celou rodinu. Toto jídlo navíc chutná i druhý den. Užijte si společné chvíle ještě o trochu víc a dopřejte si i něco sladkého. Vyzkoušejte recept na – “Jednoduchý nepečený jablečný krémeš – Skvělé spojení jablek, pudinkového krému a smetany“
Co budeme potřebovat na zapečené řízky:
- 3 vepřové řízky (nebo kuřecí)
- 1 cibuli
- rajčata
- 1 velká uvařená brambor nebo 2 menší
- 4 PL majonézy nebo zakysané smetany
- 2 ČL hořčice
- 2 stroužky česneku
- sůl a pepř podle chuti
- 100 g tvrdého sýra
Jak budeme postupovat:
1) Řízky si nejdříve naklepeme paličkou a z obou stran osolíme a opepříme. Cibuli i rajčata si nakrájíme na tlustší kolečka.
2) Plech si pokryjeme pečícím papírem a na něj naskládáme kolečka cibule. Vždy na dvě kolečka cibule klademe jeden plátek masa. Každý plátek potřeme hořčicí a navrch naskládáme kolečka rajčat.
3) Rajčata následně potřeme lisovaným česnekem a osolíme.
4) Brambory si oloupeme a nastrouháme na jemném struhadle. Potom je navrstvíme na každou porci masa.
5) Nakonec potřeme majonézou nebo zakysanou smetanou a dáme zapéct do vyhřáté trouby na 180 °C. Pečeme zakryté 40 minut.
6) Asi 5 minut před dopečením bohatě posypeme strouhaným sýrem a dáme do trouby, aby sýr roztál.
Přejeme Vám dobrou chuť!
VIDEO NÁVOD NA ZAPEČENÉ ŘÍZKY:
Pokud máte raději kuřecí maso, připravte si tento skvělý recept na „Vynikající špízy z kuřecího masa, slaninou a paprikou – geniální oběd na plechu„
Sdílejte tento recept na zapečené řízky i s Vašimi přáteli! Určitě si také pochutnají.