Hebký koláč z lesních plodů s mandlovými pusinkami

Dnes si společně připravíme úžasný hebký koláč z lesních plodů s mandlovými pusinkami. Tato lahodná sladká kombinace s lesními plody a mandlemi vás zavede do světa bohaté jemné chuti, které jistě neodoláte. V ústech a na jazyku se vám bude jemně rozplývat a vy se budete cítit jako v sedmém nebi! Příprava je velice snadná a zvládne ji úplně každý! Mandlová delikatesa pro všechny!

Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.
Hebký koláč z lesních plodů s mandlovými pusinkami
Zdroj: Leckeres und einfaches Essen

Hebký koláč z lesních plodů s mandlovými pusinkami

Co budeme potřebovat:

Těsto:

  • 2 vejce
  • špetka soli
  • 60 g cukru
  • 70 g zakysané smetany
  • 100 g rozpuštěného másla
  • 280 g hladké mouky
  • 1 lžička prášku do pečiva

Uvařený bobulovitý džem:

  • 600 g mražených bobulí
  • 50 g cukru
  • 3 lžíce kukuřičného škrobu

Na posypání:

  • 100 g nasekaných mandlí

Pusinky:

  • 5 vaječné bílky
  • špetka soli
  • 8 g vanilkový cukr
  • 150 g cukr

Na zdobení:

  • mandlové lupínky

Jak budeme postupovat:

1. Do misky si rozklepněte vejce, přidejte špetku soli, přisypejte cukr – vyšlehejte, poté vmíchejte zakysanou smetanu, přilijte rozpuštěné máslo – pokračujte ve šlehání.

Hebký koláč z lesních plodů s mandlovými pusinkami
Zdroj: Leckeres und einfaches Essen
Hebký koláč z lesních plodů s mandlovými pusinkami
Zdroj: Leckeres und einfaches Essen

2. Postupně do těsta přisypávejte prosátou mouku s práškem do pečiva a poté těsto vypracujte ručně.

Hebký koláč z lesních plodů s mandlovými pusinkami
Zdroj: Leckeres und einfaches Essen

3. Zabalte ho do fólie a nechejte odpočinout.

Hebký koláč z lesních plodů s mandlovými pusinkami
Zdroj: Leckeres und einfaches Essen

4. Mezitím jsi do pánve nasypejte lední plody, přisypejte k nim cukr – promíchejte, povařte na mírném ohni a dále ještě vmíchejte kukuřičný škrob – vařte do zhoustnutí.

Hebký koláč z lesních plodů s mandlovými pusinkami
Zdroj: Leckeres und einfaches Essen
Hebký koláč z lesních plodů s mandlovými pusinkami
Zdroj: Leckeres und einfaches Essen

5. Připravte si plech na pečení o rozměrech 28 x 18 cm vyložený pergamenem a těsto do něj rukama rozprostřete aj po stěnách, pak vidličkou udělejte dírky, naneste a rozetřete uvařený džem, který pěkně uhlaďte a posypejte nasekanými mandlemi.

Hebký koláč z lesních plodů s mandlovými pusinkami
Zdroj: Leckeres und einfaches Essen
Hebký koláč z lesních plodů s mandlovými pusinkami
Zdroj: Leckeres und einfaches Essen
Hebký koláč z lesních plodů s mandlovými pusinkami
Zdroj: Leckeres und einfaches Essen

6. Pečte v předehřáté troubě 20 minut při 180 °C.

7. Nalijte bílky do mísy, přidejte špetku soli, přisypejte vanilkový cukr – šlehejte a postupně ještě přisypávejte cukr – pokračujte ve šlehání do krásné bílé pěny.

Hebký koláč z lesních plodů s mandlovými pusinkami
Zdroj: Leckeres und einfaches Essen

8. Následně pusinky naneste na upečený koláč, pěkně je rozetřete a uhlaďte a povrch posypejte mandlovými lupínky.

Hebký koláč z lesních plodů s mandlovými pusinkami
Zdroj: Leckeres und einfaches Essen
Hebký koláč z lesních plodů s mandlovými pusinkami
Zdroj: Leckeres und einfaches Essen

9. Pečte dalších 40 minut při 160 °C.

10. Po upečení ho podávejte s láskou, velkou chutí a půvabem.

Hebký koláč z lesních plodů s mandlovými pusinkami
Zdroj: Leckeres und einfaches Essen
Hebký koláč z lesních plodů s mandlovými pusinkami
Zdroj: Leckeres und einfaches Essen

Přátelé, přejeme vám dobrou sladkou chuť!

VIDEO NÁVOD:

https://www.youtube.com/watch?v=L7XkISCSuFg