Dnes si společně připravíme úžasný hebký koláč z lesních plodů s mandlovými pusinkami. Tato lahodná sladká kombinace s lesními plody a mandlemi vás zavede do světa bohaté jemné chuti, které jistě neodoláte. V ústech a na jazyku se vám bude jemně rozplývat a vy se budete cítit jako v sedmém nebi! Příprava je velice snadná a zvládne ji úplně každý! Mandlová delikatesa pro všechny!
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Hebký koláč z lesních plodů s mandlovými pusinkami
Co budeme potřebovat:
Těsto:
- 2 vejce
- špetka soli
- 60 g cukru
- 70 g zakysané smetany
- 100 g rozpuštěného másla
- 280 g hladké mouky
- 1 lžička prášku do pečiva
Uvařený bobulovitý džem:
- 600 g mražených bobulí
- 50 g cukru
- 3 lžíce kukuřičného škrobu
Na posypání:
- 100 g nasekaných mandlí
Pusinky:
- 5 vaječné bílky
- špetka soli
- 8 g vanilkový cukr
- 150 g cukr
Na zdobení:
- mandlové lupínky
Jak budeme postupovat:
1. Do misky si rozklepněte vejce, přidejte špetku soli, přisypejte cukr – vyšlehejte, poté vmíchejte zakysanou smetanu, přilijte rozpuštěné máslo – pokračujte ve šlehání.
2. Postupně do těsta přisypávejte prosátou mouku s práškem do pečiva a poté těsto vypracujte ručně.
3. Zabalte ho do fólie a nechejte odpočinout.
4. Mezitím jsi do pánve nasypejte lední plody, přisypejte k nim cukr – promíchejte, povařte na mírném ohni a dále ještě vmíchejte kukuřičný škrob – vařte do zhoustnutí.
5. Připravte si plech na pečení o rozměrech 28 x 18 cm vyložený pergamenem a těsto do něj rukama rozprostřete aj po stěnách, pak vidličkou udělejte dírky, naneste a rozetřete uvařený džem, který pěkně uhlaďte a posypejte nasekanými mandlemi.
6. Pečte v předehřáté troubě 20 minut při 180 °C.
7. Nalijte bílky do mísy, přidejte špetku soli, přisypejte vanilkový cukr – šlehejte a postupně ještě přisypávejte cukr – pokračujte ve šlehání do krásné bílé pěny.
8. Následně pusinky naneste na upečený koláč, pěkně je rozetřete a uhlaďte a povrch posypejte mandlovými lupínky.
9. Pečte dalších 40 minut při 160 °C.
10. Po upečení ho podávejte s láskou, velkou chutí a půvabem.
Přátelé, přejeme vám dobrou sladkou chuť!
VIDEO NÁVOD:
https://www.youtube.com/watch?v=L7XkISCSuFg