Vyzkoušejte tuto jedinečnou kombinaci zapečených brambor plněných šťavnatým zelím, která spojuje křupavost brambor s chutí zelí do jednoho lahodného pokrmu. Tento recept není jen jednoduchý k přípravě, ale také nabízí skvělý způsob, jak spojit dvě klasické suroviny do jednoho neodolatelného pokrmu. Pojďte se spolu s námi ponořit do světa vůní a chutí, který vám tato zapečená kombinace nabízí.
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Zapečené brambory plněné zelím
Co budeme potřebovat:
Ingredience:
- 1 kg brambory
- 1 cibule
- sůl – podle chuti
- rostlinný olej – na smažení
- 350 g pekingské zelí
- 50 g rajčatový protlak + 200 ml vody
- oregano, koření – podle chuti
- 75 g sýra
- 1 vejce
Na zdobení a posypání:
- čerstvá nasekaná petrželka a bylinky, které máte rádi – podle chuti
Jak budeme postupovat:
1. Oloupejte brambory, nakrájejte je na větší kousky – vařte je v osolené vodě.
2. Nakrájejte cibuli na větší kousky, dochuťte je solí – osmažte ji na rostlinném oleji, pak k ní přidejte nakrájené pekingské zelí na malé kousky – promíchejte.
3. Rajčatový protlak zřeďte vodou, smíchejte s oreganem a dalším kořením, poté vlijte do pánve k zelenině a zelí – dobře promíchejte.
4. Přikryjte pokličkou a na mírném ohni 10 minut povařte.
5. Po uvaření brambory rozmačkejte – rozmixujte na kaši, poté přidejte uvařenou zeleninu se zelím a nechejte vychladnout.
6. Následně nastrouhejte sýr, který smíchejte se zelím, trochu přisypejte také do bramborové kaši a přidejte také rozklepnuté vejce – dobře promíchejte.
7. Z bramborové kaše vytvarujte lodičky a doprostřed naneste uvařené zelí se zeleninou a sýrem.
8. Plech na pečení vyložte pergamenem a položte na něj vytvořené lodičky.
9. Pečte je v předehřáté troubě 20 minut při 180 °C dozlatova a dokřupava.
10. Po upečení je ozdobte-posypejte čerstvou nasekanou petrželkou a podávejte je s láskou a velkou chutí.
Přátelé, přejeme vám dobrou chuť!