Vstupte do naší fantazie a báječné chutí mraženého dezertu. Dnes si připravíme domácí mražené ovocné nanuky a kuličky s pomerančovou polevou, který okouzlí vaše chuťové buňky a zároveň ušetří váš čas. Příprava je velice jednoduchá a přináší okouzlující požitek ovoce v každé lžičce, kterou ochutnáte. Ideální pro horké letní dny a tak jak krásně vypadají tak lahodně chutnají. Rozplývají se v ústech, jsou přímo božské a neodolatelné!
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka.Domácí mražené ovocné nanuky a kuličky s pomerančovou polevou
Co budeme potřebovat:
První vrstva:
- 100 ml vody
- 400 g kiwi nebo jahod
- 60 g cukru
Druhá vrstva:
- 500 ml mléka
- 90 g cukru
- 8 g vanilky
- 2 vejce
- 50 g hladké pšeničné mouky
- 80 g másla
- 100 ml oslazené smetany
Na polevu:
- 200 g cukru
- 00 ml vody
- 100 ml neslazené smetany ke šlehání
- 200 g bílé čokolády
- 1 lžička pomerančové příchuti (můžete použít jakoukoli příchuť, kterou máte rádi)
- 40 ml vody
- 13 g agar agaru nebo 5 plátků želatiny
Jak budeme postupovat:
1. První vrstva: Nalijte vodu do mixéru a přidejte kiwi nebo jahod- rozmixujte a nalijte do hrnce na sporáku, přisypejte cukr – promíchejte a povařte na mírném ohni, dokud nebude vřít.
2. Po uvaření směs nalijte do formiček na nanuky, nechejte trochu vychladnout a dejte na 2 hodiny do mrazáku.
3. Druhá vrstva: Do jiného hrnce nalijte mléko, přisypejte cukr, vanilkový cukr – zamíchejte a vařte na mírném ohni, dokud nebude vřít.
3. Do misky si rozklepněte vejce, přisypejte mouku – promíchejte a vyšlehejte do hladké konzistence, pak přilijte trochu uvařené směsi – zamíchejte a směs přelijte do hrnce – vařte na mírném ohni do zhoustnutí, poté přidejte máslo – míchejte, dokud se máslo nerozpustí a směs přelijte do misky, kterou přikryjte fólií a uložte do lednice.
4. Do jiné misky nalijte oslazenou smetanu – vyšlehejte ji a pak do ní přidejte ztuhlou směs z lednice – společně vyšlehejte a přendejte do zdobícího sáčku.
5. Pomocí zdobícího sáčku naneste směs na první vrstvu zmražených nanuků a zbylou směsí vytvarujte kuličky ve formě na kuličky a položte do mrazáku.
6. Do hrnce jsi nasypejte cukr a zalijte vodou – promíchejte a vařte, kým se cukr nerozpustí, pak přilijte neslazenou smetanu – promíchejte a dále vařte.
7. Do nádobky jsi dejte rozlámanou bílou čokoládu a zalijte ji uvařenou směsí, pak přidejte pomerančovou příchuť, nebo jakou máte rádi a nakonec přilijte agar-agar smíchaný s vodou – rozmixujte ručním mixérem do jemné konzistence.
8. Následně nanuky a kuličky vyndejte z mrazáku a namáčejte je v pomerančové polevě.
9. Podávejte je s láskou, radostí a úsměvem na tváří.
Přátelé, přejeme vám dobrou mraženou chuť!