Láká vás spojení koňaku, čokolády a piškotu? Pak jsou koňákové řezy s čokoládou právě pro vás. Tento luxusní dezert přináší kombinaci bohatých chutí a vrstev, která osloví nejen milovníky čokolády, ale i těch, kteří si potrpí na sofistikovanou chuť koňaku.
Co budeme potřebovat:
Piškot:
- 1 vejce
- 1/2 hrnku cukru
- 1 hrnek hladké mouky
- 1/2 prášku do pečiva
- 1/2 hrnku mléka
- 1/4 hrnku oleje
- 1 polévková lžíce kakaa
Krém:
- 300 ml mléka
- 1 vanilkový puding
- 200 g másla
- moučkový cukr dle chuti
- vaječnák (koňak) dle chuti
Závěr:
- 2 zakysané smetany
- 1 čokoláda na vaření
Vyzkoušejte tento recept na žravé řezy, které skvěle doplní odpolední kávu
Jak budeme postupovat:
1) Piškot: Vyšleháme 1 vejce s 1/2 hrnku cukru. Přidáme hrnek hladké mouky, 1/2 prášku do pečiva, 1/2 hrnku mléka, 1/4 hrnku oleje a 1 lžíci kakaa. Pečeme na 170°C po dobu 25-30 minut. Zkontrolujeme špejlí a necháme úplně vychladnout.
2) Krém: Uvaříme hustý vanilkový puding z 300 ml mléka a 1 vanilkového pudingu. Necháme zcela vychladnout. Poté vyšleháme máslo s moučkovým cukrem a postupně zasleháváme vychladlý puding. Přidáme koňak dle chuti.
3) Nanesení krému: Tento krém naneseme na vychladlý piškot.
4) Závěr: Nad parou rozpustíme 1 čokoládu na vaření a ihned vmícháme 2 zakysané smetany. Tuto směs naneseme na krém. Dezert umístíme do lednice, ideálně přes noc.
Koňákové řezy s čokoládou jsou ideálním dezertem pro speciální příležitosti nebo prostě jen tak, když máte chuť si pochutnat. Dají se dokonce připravit i ve formě dortu. Užijte si tuto smyslovou hostinu!