Bezový koláč – Kombinace jablek, černého bezu a krémové šlehačky.

Bezový koláč je skvělým dezertem pro všechny, kdo mají rádi kombinaci jablek, černého bezu a krémové šlehačky. Je to koláč plný chuti a aroma, který je navíc jednoduchý na přípravu. Překvapte své blízké tímto lahodným koláčem, který je ideální nejen na rodinné oslavy, ale i jen tak k odpolední kávě.

Zdroj: Teca Kováčik

Co budeme potřebovat:

Těsto:

  • 4 vejce
  • 170 g hladké mouky
  • 170 g polohrubé mouky
  • 100 ml vody
  • 150 ml mléka
  • 80 g cukru
  • 1 prdopeč

Plnka:

  • Černý bez
  • Jablka
  • Vanilkový cukr
  • Želatina

Krém:

  • 2 šlehačky
  • 1 mascarpone
  • 1 vanilkový cukr

Vyzkoušejte tento recept na žravé řezy, které skvěle doplní odpolední kávu


Jak budeme postupovat:

1) Těsto: Vyšleháme bílky a smícháme je s ostatními surovinami na těsto. Směs rozprostřeme na plech vyložený pečícím papírem. Pečeme na 180°C po dobu 20 minut. Po upečení necháme vychladnout.

2) Plnka: Nastrouháme jablka a smícháme je s černým bezem. Podle potřeby přidáme vanilkový cukr. Připravíme slabší rozvar, do kterého přidáme želatinu připravenou dle návodu. Tuto směs naneseme na těsto a necháme vychladnout.

3) Krém: Vyšleháme šlehačku s mascarpone a vanilkovým cukrem. Tímto krémem navrstvíme koláč. Posypeme lehce kokosem a kakaem.

4) Dokončení: Koláč dáme do lednice, aby ztuhl.

Bezový koláč s jablky a krémem je dezert, který si zamiluje celá rodina. Je to skvělá volba pro jakoukoliv příležitost, kdy chcete někoho obdarovat sladkou chutí.