Piškotové řezy s ovocem a různými krémy

Piškotové řezy s ovocem jsou nejen vizuálně atraktivním, ale i neuvěřitelně chutným moučníkem, který jsem dnes zkusila poprvé. Tento dezert kombinuje lehký piškotový korpus s různými druhy krémů a čerstvým ovocem. Je ideální pro oslavu, jako je svátek mého bráchy, a určitě vás i vaše hosty ohromí. Navíc je recept dostatečně flexibilní, abyste mohli experimentovat s různými chutěmi a ingrediencemi.

Zdroj: Jana Jančíková
Co budeme potřebovat:

Těsto:

  • 6 vajíček
  • 180 g krupicového cukru
  • 180 g hladké mouky
  • 3 lžíce oleje
  • 1/4 sáčku prášku do pečiva (volitelné)

Krém:

  • Libovolný krém podle chuti (například: Mascarpone, šlehačka, pudinko-máslový a jahodová náplň kupovaná)
  • Ovoce na drobno (mandarinky v plechu, čerstvé jahody, atd.)

Další:

  • Šťáva z ovoce, sirup, rum na pokapání těsta
  • Kokos na odsypání

Dekorace:

  • Ovoce (mandarinky, jahody, atd.)
  • Želatina


Jak budeme postupovat:

1) Příprava piškotového těsta: Vyšleháme 6 bílků s 180g krupicového cukru do husté pěny. Poté zašleháváme 6 žloutků na nižší rychlost. Přidáme 3 lžíce oleje, 180g hladké mouky a 1/4 sáčku prášku do pečiva (použití je volitelné).

2) Pečení: Těsto vlijeme na plech s pečicím papírem a pečeme v předehřáté troubě na 170 stupňů po dobu 15 minut.

3) Rozkrojení a aromatizace: Po vychladnutí těsto rozkrojíme na 4 stejné díly. Každý díl pokapeme šťávou z ovoce, sirupem nebo rumem podle chuti.

4) Krém a montáž: Dva pláty spojíme libovolným krémem a posypeme na drobno nakrájeným ovocem. Celý dezert obmazat krémem a odsypat kokosem.

5) Dekorace: Na povrch dezertu uděláme okraje zdobicí špičkou a naskládáme ovoce. Na ovoce přidáme želatinu, připravenou podle návodu na obalu.

Tip na krémy: Já jsem použila kombinaci mascarpone, šlehačky, máslového pudinku a jahodové náplně.

Recept na báječné tvarohové sušenky s jablky

Piškotové řezy s ovocem a různými krémy jsou dokonalým moučníkem pro každou příležitost, a to nejen kvůli své vizuální atraktivitě, ale také kvůli své nádherné chuti a textuře. Dezert je velmi flexibilní, takže se nebojte experimentovat s různými druhy krémů a ovoce. Doufám, že vás tento recept inspiruje k vlastním kulinářským dobrodružstvím. Dobrou chuť!