Tříbarevná buchta s meruňkami: Spojení čokolády, tvarohu a ovoce

Pokud si nevíte rady s tím, jak osladit příjemně strávené chvíle u kávy či čaje, mám pro vás recept na tříbarevnou buchtu s meruňkami. Tento dezert kombinuje několik vrstev různých chutí a textur – čokoládové těsto, tvarohová náplň a kompotované meruňky. Výsledkem je neodolatelná kombinace, která potěší jak oko, tak chuťové pohárky. Navíc je příprava jednoduchá a rychlá, takže se pustíme do toho!

Zdroj: Dana Houšková

Co budeme potřebovat:

Tmavé těsto:

  • 100g tuku (máslo nebo hera)
  • 100g cukru moučka
  • 1 vejce
  • 300g polohrubé mouky
  • 4 PL vody
  • 2 PL kakaa
  • 1/2 prášku do pečiva

Světlé těsto:

  • 3 vejce
  • 200g cukru krystal
  • 200g hladké mouky
  • 1/2 dcl vlažné vody
  • 1/2 dcl oleje
  • 1/2 prášku do pečiva

Tvarohová náplň:

  • 2 tvarohy v kostce
  • 2 vejce
  • 1 vanilkový cukr
  • trocha rumu
  • cukr moučka dle chuti

Kompotované meruňky

Doporučujeme – Domácí RAFAELO Buchta: Kokosová lahůdka se snadnou přípravou


Jak budeme postupovat:

Tmavé těsto:

Všechny ingredience na tmavé těsto zpracujeme na vále a rozpleskáme na plech.

Tvarohová náplň:

Rozmixujeme tvaroh s vejci, vanilkovým cukrem, rumem a moučkovým cukrem. Rozetřeme na tmavé těsto.

Přidání meruněk:

Na tvarohovou náplň položíme vykapané kompotované meruňky.

Světlé těsto:

Vejce a cukr vyšleháme, přidáme zbylé ingredience a dobře promícháme. Tímto těstem polejeme meruňky.

Pečení:

Pečeme v předehřáté troubě na 180°C do doby, kdy je buchta hotová (zkusíme špejlí).