Zavařte si lečo na zimní měsíce – snadný a rychlý postup

Zavařované lečo je jedním z těch kulinářských pokladů, které nás mohou překvapit svou jednoduchostí a zároveň bohatou chutí. Pokud jste fanouškem zavařování, pak je toto recept jako dělaný pro vás. V zimních měsících pak stačí jednoduše otevřít jednu ze sklenic, přidat salám a vajíčka, a rychlý a lahodný oběd nebo večeře je na světě.

Zdroj: Veronika Vávrová

Co budeme potřebovat:

  • Cibule: 1 kg
  • Papriky: 2 kg
  • Rajčata: 3 kg
  • Olej: dle potřeby

Jak budeme postupovat:

1) Do velkého hrnce nalijeme trochu oleje a přidáme nakrájenou cibuli. Necháme na mírném ohni zesklovatět.

2) Přidáme do hrnce nakrájené papriky a vše smícháme.

3) Když papriky změknou, přidáme nakrájená rajčata.

4) Vše necháme podusit. Díky šťávě z rajčat a paprik není potřeba přidávat vodu.

5) Hotové lečo naskládáme do zavařovacích sklenic a zavařujeme 20 minut na 80-85°C.

6) Sklenice otočíme dnem vzhůru a necháme zchladnout.