Zavařované lečo je jedním z těch kulinářských pokladů, které nás mohou překvapit svou jednoduchostí a zároveň bohatou chutí. Pokud jste fanouškem zavařování, pak je toto recept jako dělaný pro vás. V zimních měsících pak stačí jednoduše otevřít jednu ze sklenic, přidat salám a vajíčka, a rychlý a lahodný oběd nebo večeře je na světě.
Co budeme potřebovat:
- Cibule: 1 kg
- Papriky: 2 kg
- Rajčata: 3 kg
- Olej: dle potřeby
Jak budeme postupovat:
1) Do velkého hrnce nalijeme trochu oleje a přidáme nakrájenou cibuli. Necháme na mírném ohni zesklovatět.
2) Přidáme do hrnce nakrájené papriky a vše smícháme.
3) Když papriky změknou, přidáme nakrájená rajčata.
4) Vše necháme podusit. Díky šťávě z rajčat a paprik není potřeba přidávat vodu.
5) Hotové lečo naskládáme do zavařovacích sklenic a zavařujeme 20 minut na 80-85°C.
6) Sklenice otočíme dnem vzhůru a necháme zchladnout.