Dnes vás zveme na chuťový zážitek plný rozinků a tvarohu v podobě lahodného koláče. Tento recept na rozinkový koláč s tvarohem v sobě spojuje nostalgii po tradičních chutích s moderní výjimečností. Připravte se na harmonii sladkosti a krémové svěžesti, která se rozplyne na vašem jazyku.
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Rozinkový koláč s tvarohem
Co budeme potřebovat:
- 200 ml kefíru (jedna sklenice)
- 200 g krupice (jedna sklenice)
- 200 g cukru (jedna sklenice)
- 140 g mouky (jedna sklenice)
- 100 ml rafinovaného slunečnicového oleje (½ sklenice)
- 10 g vanilkového cukru
- 10 g prášku do pečiva
- 50 g rozinek
Objem použité sklenice je 200 ml.
Koláč jsme upekli ve čtvercové formě o rozměrech 19 x 19 cm.
Jak budeme postupovat:
1. Nalijte kefír do hluboké mísy. Přidejte krupici, krupicový cukr, vanilkový cukr a rafinovaný slunečnicový olej. Smíchejte do hladka.
2. Postupně (ve dvou fázích) přidejte prosátou mouku a prášek do pečiva. Velmi dobře promíchejte, aby nezůstaly žádné hrudky.
3. Přidejte omyté a papírovými utěrkami osušené rozinky. Míchejte.
4. Těsto přeneste na máslem vymazaný plech. Rovnoměrně rozetřete.
5. Pečte 35-40 minut v troubě předehřáté na 180 °C. Zkontrolujte propečení párátkem.
6. Nechte je vychladnout a poté je vyjměte.
7. Nakrájejte na kousky a s velkou chutí podávejte!
Přejeme vám i vašim blízkým dobrou chuť!