MILKA řezy s mákem: Kreativní dezert, který rozjasní každou oslavu

Chcete udělat něco výjimečného, co zaujme na vaší příští oslavě? Vyzkoušejte MILKA řezy s mákem. Ačkoliv recept je trochu experimentální, výsledek bude stát za to!

Zdroj: Kristýna Navrátilová

Recept:

Co budeme potřebovat:
  • 3 vejce (bílky a žloutky odděleně)
  • 150g vanilkového cukru
  • 100ml oleje
  • 200g polohrubé mouky
  • 200g hladké mouky
  • 1 lžička prdopeče
  • 1 lžička vanilky
  • 200ml smetany
  • 1 balíček práškového vanilkového pudinku
  • 50ml rumu
  • 100g rozmixovaných ostružin
  • 200g makové směsi
  • 200g rozpuštěné bílé Milky
  • 1 lžička fialové gelové barvy

Jak budeme postupovat:

1) Vyšlehejte bílky do tvrdého sněhu a odložte stranou.

2) Žloutky vyšlehejte s vanilkovým cukrem, olejem, oběma druhy mouky, prdopečem, vanilkou, smetanou, práškovým vanilkovým pudinkem a rumem.

3) Přidáme rozmixované ostružiny a promícháme.

4) K této směsi opatrně přimícháme sníh z bílků.

5) Vylejte těsto na připravenou pečící formu.

6) Na těsto lžičkou naneste makovou směs a rozšmrdlete ji párátkem.

7) Pečte v předehřáté troubě na 170°C po dobu 20-25 minut.

8) Po vychladnutí polit rozpuštěnou bílou Milkou, kterou jsme rozdělili na dvě části. Jednu část obarvíme fialovou gelovou barvou.

9) Fialovou barvu nakápeme lžičkou na bílou a párátkem rozšmrdláme.

10) Necháme ztuhnout a krájíme HORKÝM nožem.