Domácí vlašský Salát – Ideální volba pro každou příležitost

Vlašský salát je klasikou české kuchyně a miluje ho snad každý. Je to jeden z těch salátů, které jsou nejen chutné, ale také velmi všestranné. Skvěle se hodí k grilování, jako příloha k masu nebo prostě jen tak na chleba. A to nejlepší? Je snadné jej připravit!

Zdroj: Marcela Karmasinová

Co budeme potřebovat:

  • 4 brambory
  • 4 vejce
  • 300 g šunky nebo junior salámu
  • Gothaj (podle chuti)
  • 1/2 sklenice sterilovaných okurek
  • Hořčice (podle chuti)
  • Sůl (podle chuti)
  • Pepř (podle chuti)
  • Sterilovaný hrášek (podle chuti)
  • 4 pytlíky tatarky nebo 1 sklenice
  • Majonéza (podle chuti)
  • Lák z okurek (pro zředění, pokud je potřeba)
  • Uvařená mrkev (volitelně)


Jak budeme postupovat:

1) Příprava surovin: Uvařte brambory a vejce na tvrdo. Připravte šunku, gothaj a sterilované okurky.

2) Nastrouhání surovin: Nastrouhejte na hrubo brambory, vejce, šunku a sterilované okurky.

3) Přidání dalších ingrediencí: Do nastrouhaných surovin přidejte hořčici, sůl, pepř a sterilovaný hrášek.

4) Omáčka: Smíchejte tatarku s majonézou. Pokud je směs příliš hustá, zředte ji lákem z okurek.

5) Smíchání salátu: Všechny ingredience smíchejte v jedné velké míse. Pokud chcete, můžete přidat i nastrouhanou uvařenou mrkev.

6) Ochutnání a doladění: Ochutnejte a případně přidejte více soli, pepře nebo hořčice podle vaší chuti.

7) Chlazení: Nechte salát několik hodin odpočinout v lednici, aby se chutě spojily.

A voilà! Váš vlašský salát je hotov a připraven k podávání. Dobrou chuť!