Vlašský salát je klasikou české kuchyně a miluje ho snad každý. Je to jeden z těch salátů, které jsou nejen chutné, ale také velmi všestranné. Skvěle se hodí k grilování, jako příloha k masu nebo prostě jen tak na chleba. A to nejlepší? Je snadné jej připravit!
Co budeme potřebovat:
- 4 brambory
- 4 vejce
- 300 g šunky nebo junior salámu
- Gothaj (podle chuti)
- 1/2 sklenice sterilovaných okurek
- Hořčice (podle chuti)
- Sůl (podle chuti)
- Pepř (podle chuti)
- Sterilovaný hrášek (podle chuti)
- 4 pytlíky tatarky nebo 1 sklenice
- Majonéza (podle chuti)
- Lák z okurek (pro zředění, pokud je potřeba)
- Uvařená mrkev (volitelně)
Jak budeme postupovat:
1) Příprava surovin: Uvařte brambory a vejce na tvrdo. Připravte šunku, gothaj a sterilované okurky.
2) Nastrouhání surovin: Nastrouhejte na hrubo brambory, vejce, šunku a sterilované okurky.
3) Přidání dalších ingrediencí: Do nastrouhaných surovin přidejte hořčici, sůl, pepř a sterilovaný hrášek.
4) Omáčka: Smíchejte tatarku s majonézou. Pokud je směs příliš hustá, zředte ji lákem z okurek.
5) Smíchání salátu: Všechny ingredience smíchejte v jedné velké míse. Pokud chcete, můžete přidat i nastrouhanou uvařenou mrkev.
6) Ochutnání a doladění: Ochutnejte a případně přidejte více soli, pepře nebo hořčice podle vaší chuti.
7) Chlazení: Nechte salát několik hodin odpočinout v lednici, aby se chutě spojily.
A voilà! Váš vlašský salát je hotov a připraven k podávání. Dobrou chuť!