Domácí ovocná přesnídávka pro děti bez cukru

Chcete dětem nabídnout zdravou a chutnou přesnídávku, která je jednoduchá na přípravu a navíc bez přidaného cukru? Vyzkoušejte tento recept na dětskou ovocnou přesnídávku s jablky, jahodami a ostružinami. Recept je navíc skvělým způsobem, jak využít sezónní ovoce a konzervovat ho pro zimní měsíce.

Zdroj: Iveta Krajdlová

Co budeme potřebovat:

  • 2 kg oloupaných a na malé kousky nakrájených jablek
  • 0,5 kg předem rozvařených a propasírovaných ostružin
  • 1 kg jahod
  • Voda (pro podlití)


Jak budeme postupovat:

1) Do hrnce vložte oloupaná a nakrájená jablka. Podlijte je trochou vody.

2) Hrnec postavte na střední oheň a nechte jablka rozvařit.

3) Rozvařená jablka projděte tyčovým mixérem do hladka.

4) Přidejte do hrnce 0,5 kg předem rozvařených a propasírovaných ostružin a 1 kg jahod.

5) Vše opět vařte na mírném ohni. Podle potřeby a hustoty přilijte trochu vody.

6) Po dobrém promíchání znovu vše rozmixujte tyčovým mixérem do hladka.

7) Ovocnou směs plňte do předem připravených skleniček.

8) Skleničky s ovocnou směsí umístěte do zavařovacího hrnce a zavařujte na cca 85-90 stupňů asi tak 20 minut.

9) Po zavaření vyjměte skleničky a nechte je vychladnout.

A vaše dětská ovocná přesnídávka je hotová! Tento recept je nejen chutný, ale i plný vitaminů a vlákniny. Je to ideální start do dne nebo zdravá svačina pro vaše děti.