Bublanina s borůvkami a tvarohem

Léto je tady a s ním i sezóna borůvek, takže je správný čas rozpálit trouby a pustit se do pečení! A co by mohlo být lepšího než spojení borůvek a tvarohu v jednom lahodném dezertu? Ano, mluvím o bublanině s borůvkami a tvarohem. Jde o jednoduchý, rychlý recept, který si poradí s vedrem i dusnem a přesto vynikne na každé rodinné sešlosti nebo přátelském setkání. Tak neváhejte a pojďme do toho!

Zdroj: Jana Jančíková

Recept: Bublanina s Borůvkami a Tvarohem

Co budeme potřebovat:
  • 4 vajíčka
  • 290g polohrubé mouky
  • 200g moučkového cukru
  • 1 dcl oleje
  • 1 dcl mléka nebo vlažné vody (autorka použila vodu)
  • Pár kapek citronové šťávy a rumu (nemusí být)
  • Půl sáčku prášku do pečiva

Na tvarohovou náplň:

  • 1 tučná vanička tvarohu
  • Cukr podle chuti
  • 1 vajíčko
  • Necelá půlka sáčku pudinku za studena Olé (kokosový, pro zahuštění)

Jak budeme postupovat:

1) Vyšlehejte z bílků a špetky soli tuhý sníh.

2) Žloutky vymíchejte s cukrem do husté pěny a začněte přidávat olej, mouku smíchanou s práškem do pečiva a vodu nebo mléko.

3) Vše důkladně prošlehejte a ručně vmíchejte sníh.

4) Plech o velikosti 30×40 cm vymažte máslem a vysypte polohrubou moukou.

5) Tvaroh vymíchejte s cukrem podle chuti, přidejte vajíčko a pudink za studena. Vše důkladně promíchejte.

6) Vylejte těsto na připravený plech a navrch rozprostřete tvarohovou náplň a posypte borůvkami.

7) Pečte v předehřáté troubě (teplotu a čas upravte podle své trouby, informace chybí v původním receptu).

Tento recept je ideální, když potřebujete něco rychlého, ale zároveň chutného a osvěžujícího. Doufám, že vám bude chutnat!