Léto je tady a s ním i sezóna borůvek, takže je správný čas rozpálit trouby a pustit se do pečení! A co by mohlo být lepšího než spojení borůvek a tvarohu v jednom lahodném dezertu? Ano, mluvím o bublanině s borůvkami a tvarohem. Jde o jednoduchý, rychlý recept, který si poradí s vedrem i dusnem a přesto vynikne na každé rodinné sešlosti nebo přátelském setkání. Tak neváhejte a pojďme do toho!
Recept: Bublanina s Borůvkami a Tvarohem
Co budeme potřebovat:
- 4 vajíčka
- 290g polohrubé mouky
- 200g moučkového cukru
- 1 dcl oleje
- 1 dcl mléka nebo vlažné vody (autorka použila vodu)
- Pár kapek citronové šťávy a rumu (nemusí být)
- Půl sáčku prášku do pečiva
Na tvarohovou náplň:
- 1 tučná vanička tvarohu
- Cukr podle chuti
- 1 vajíčko
- Necelá půlka sáčku pudinku za studena Olé (kokosový, pro zahuštění)
Jak budeme postupovat:
1) Vyšlehejte z bílků a špetky soli tuhý sníh.
2) Žloutky vymíchejte s cukrem do husté pěny a začněte přidávat olej, mouku smíchanou s práškem do pečiva a vodu nebo mléko.
3) Vše důkladně prošlehejte a ručně vmíchejte sníh.
4) Plech o velikosti 30×40 cm vymažte máslem a vysypte polohrubou moukou.
5) Tvaroh vymíchejte s cukrem podle chuti, přidejte vajíčko a pudink za studena. Vše důkladně promíchejte.
6) Vylejte těsto na připravený plech a navrch rozprostřete tvarohovou náplň a posypte borůvkami.
7) Pečte v předehřáté troubě (teplotu a čas upravte podle své trouby, informace chybí v původním receptu).
Tento recept je ideální, když potřebujete něco rychlého, ale zároveň chutného a osvěžujícího. Doufám, že vám bude chutnat!