ROZHOVOR: Meditace jako v bavlnce se značkou Souladím

Velmi si vážíme našich čtenářů i Vás, kteří se s námi dělíte o své kreativní výtvory. Motivovali jste nás k tomu, abychom s některými z Vás udělali krátký rozhovor, a také abychom rozšířili povědomí o umění. Vezmeme Vás s námi na místa plná originality.

Jste v souladu sami se sebou? Dnes jsme vyzpovídali Pavlu Svárovskou, která stojí za značkou Souladím. Věnuje se tvorbě meditačních polštářů a bylinkových relaxačních polštářů, které Vám zpříjemní meditaci. Mají i další výhody, o které se s Vámi podělí v dnešním článku. Čtěte pozorně!

Další skvělé inspirace na recepty a tvoření do Vaší domácnosti naleznete na naší facebookové stránce Prima Inspirace.

Zdroj: Souladím

Na začátek Vás poprosím, abyste se nám představila.

Jmenuji se Pavla Svárovská, miluji ruční práce a zajímám se o meditace a seberozvoj. Díky tomuto spojení šiju výrobky pro uvolnění a relaxaci pod značkou SOULADÍM. Vše tvořím ve své domácí dílně v obci Stružnice na Českolipsku.

Můžete nám představit svou tvorbu? Co všechno děláte?

Šiju hlavně lněné meditační polštáře, dále bolstery a bylinkové relaxační polštářky, které slouží také jako nahřívací polštářky při různých zdravotních obtížích.

Jsem zatím na vše sama, takže mám na starosti vše od výběru materiálu, výrobu, marketing, komunikaci se zákazníky, administrativu, focení produktů po balení objednávek. Jsem ve fázi, kdy už navazuji spolupráce s dalšími členy týmu.

Zdroj: Souladím

Můžete nám říci více o meditačních polštářích, k čemu slouží?

Meditační polštáře jsou výborným pomocníkem při meditaci. Při meditaci je důležitá pohodlná pozice, abyste docílili co nejhlubšího prožitku. Sed na zemi je po pár minutách nepohodlný, na meditačním polštáři vydržíte v klidu a nerušeně mnohem delší dobu.

Kyčlím se uleví, když jsou při sedu se zkříženýma nohama, boky ve vyšší úrovni než nohy.
Pohankové slupky v polštáři se přizpůsobí anatomii těla, díky tomu dojde ke správnému držení těla.

Dále je sedák hodně využíván dětmi při hraní na zemi, velkou výhodou je, že na polštáři neprochladnou. Někteří zákazníci si ho kupují jako doplněk do bytu nebo jako další posezení třeba pro návštěvu.

Zdroj: Souladím

Kdy jste začala vyrábět meditační polštáře a jak jste se k tomu dostala?

Byla to celé velká náhoda a dlouhý příběh. Hodně zkrácená verze – kamarádka šila meditační polštáře v Litvě a já jí pomáhala s prodejem v Čechách, protože se mi výrobky moc líbily.

Začátek naší spolupráce byl v roce 2018. Po třech letech se naše cesty rozdělily, já převzala e-shop, naučila jsem se šít, udělala rebranding a vzala to čistě do svých rukou. Takže značka SOULADÍM se zrodila v roce 2021.

Je to Vaše práce nebo koníček?

Je to moje práce na plný úvazek, a zároveň záliba.

Zdroj: Souladím

Můžete nás seznámit s výrobním procesem meditačních polštářů?

Nejprve je potřeba si nastříhat látku, nachystat všechny komponenty – cedulky, zipy a pod. Dalším krokem je šití vnitřního polštáře a povlaku. Pak se vnitřní polštář naplní pohankovými slupkami a potáhne se povlakem.

Čím jsou podle Vás Vaše meditační polštáře výjimečné/zajímavé?

Dávám velký důraz na kvalitu materiálů a zpracování. Myslím si, že výjimečnost je také to, že povlaky polštářů šiju ze lnu, do kterého jsem se zamilovala.

Len má mnoho benefitů – prodyšnost, je hypoalergenní, drží tvar i po mnoha vypráních, čím je starší, tím je měkčí na dotek a má biologicky rozložitelné vlákno.

Zdroj: Souladím

Čím se při své tvorbě inspirujete?

V každé barvě sedáku je nějaký příběh inspirován přírodou.

Jaká je následná péče a mytí Vašich výrobků?

Doporučuji prát lněné potahy na 30 °C, len vydrží praní až na 60 °C, ale na nižší teploty se šetří vlákno a barva. Len se po vyprání hodně mačká, ale stačí ho přežehlit na vyšší stupeň a povlak je opět jako nový.

Vytváříte také meditační polštáře na přání, podle přání zákazníka?

Ano, je možné si objednat výrobky na přání.

Zdroj: Souladím

Máte do budoucna nějaké plány, například rozšířit svojí tvorbu?

Mám v plánu vytvořit dětskou kolekci meditačních polštářů, protože mi zákazníci píšou, že jsou se sedáky spokojení, ale že jim je často děti zabaví. V hlavě mám ještě několik dalších nápadů, ale ty čekají na realizaci, až nás bude více.

Kde se dají Vaše výrobky zakoupit?

U mě na e-shopu nebo u několika dalších prodejců, seznam najdete v tomto odkazu: www.souladim.cz/prodejni-mista/

Chtěli byste našim čtenářům říci ještě něco, co jsme nezmínili?

Pokud byste se chtěli dozvědět více o mé tvorbě, tak mě můžete sledovat na Facebooku nebo Instagramu.

Zdroj: Souladím