Jablečný koláč z kefíru

Dnešní recept, který vám představíme je jednoduchý jablečný koláč z kefíru, který je jemný lahodný a velmi měkký. Příprava je velice snadná a spojení jablek s kefírem je báječná. Pokud jste ho ještě neměli, je ten správný čas ho ochutnat!

Jablečný koláč z kefíru
Zdroj: souspark.ru

Jablečný koláč z kefíru

Co budeme potřebovat:

Těsto

  • 500 g jablíček
  • skořice – podle chuti
  • citronová kůra – podle chuti
  • 100 g másla
  • 100 g cukru
  • 2 vejce
  • 200 ml kefír
  • špetka soli
  • 250 g mouky
  • 5 g prášek do pečiva

Jak budeme postupovat:

1. Jablíčka neloupejte, jen je zbavte semínek a nakrájejte je na malé kousky, posypejte je skořicí, citronovou kůru nebo cukrem – promíchejte a jestli chcete můžete přikryt fólií.

2. Máslo dejte předem do tepla, aby změklo a přisypejte k němu krystalový cukr – šlehejte, dokud se zrnka písku nerozpustí.

3. Do máslové směsi rozklepněte vejce – pokračujte ve šlehání. Do připravené jednotné hmoty poté vlijte kefír a osolte – šlehejte metličkou, dokud se částečky soli ve směsi nerozpustí.

4. Smíchejte mouku s práškem do pečiva a ve dvou krocích ji prosejte do máslovo-vaječné směsi. Vzniklé těsto by mělo připomínat hustou zakysanou smetanu a následně do těsta přidejte jablíčka – promíchejte.

4. Připravte jsi formu na pečení vyloženou pergamenem a na dno nalijte těsto s jablíčky.

Jablečný koláč z kefíru
Zdroj: souspark.ru

5. Pečte v předehřáté troubě 40 minut při 180 °C.

6. Po upečení je ještě posypejte moučkovým cukrem a podávejte ho s láskou a úsměvem na tváří.

Jablečný koláč z kefíru
Zdroj: souspark.ru

Přátelé přejeme vám dobrou chuť!