Barvy podzimu – lahodný a chutný zeleninový salát

Představuji vám skvělý a snadno připravitelný recept na lahodný a chutný zeleninový salát, který můžete použít jako přílohu k chutnému jídlu. Ideální a nádherně zbarvená zelenina, které jistě neodoláte. Zavařenina, která vám vydrží mnoho let a bude stále velmi chutná a lahodná.

Barvy podzimu - lahodný a chutný zeleninový salát
Zdroj: souspark.ru

Lahodný a chutný zeleninový salát

Co budeme potřebovat:

Zelenina:

  • 800 g bílého zelí
  • 500 g sladká červená paprika
  • 500 g rajčat
  • 300 g mrkve
  • 300 g mrkve

Nálev:

  • 1,5 lžíce soli
  • 5 lžíce cukru
  • 50 ml ocet, 9 %
  • 100 ml rostlinný olej

Jak budeme postupovat:

1. Zelí nakrouhejte, sladkou papriku a rajčata nakrájejte na kousky, cibuli nakrájejte na půlkolečka, mrkev nastrouhejte na hrubém struhadle – všechno promíchejte a dochuťte solí, cukrem, pak zalijte octem a olejem – znovu promíchejte a za občasného míchání nechejte 2 hodiny odstát.

2. Potom rozložte do čistých sklenic, mírně stlačte a naplňte až po vrch šťávou, která se uvolnila ze zeleniny.

Barvy podzimu - lahodný a chutný zeleninový salát
Zdroj: souspark.ru

3. Sklenice přikryjte víčky, postavte na utěrku do hrnce a okraje sklenic zalijte horkou vodou.

4. Sterilizujte od okamžiku varu vody po dobu 35 minut, pak zavřete víčka, sklenice otočte a nechte vychladnout.

5. Zavařenina se skladuje na jakémkoli tmavém a chladném místě po dobu několika let.

6. Podávejte je s láskou a hlavně s dobrým pocitem, jak se vám to úžasně povedlo.

Barvy podzimu - lahodný a chutný zeleninový salát
Zdroj: souspark.ru

Přátelé přejeme vám dobrou chuť!