Vítáme vás u receptu na lahodné plněné bramborové karbanátky s houbovou náplní! Tato jedinečná kombinace vám přináší skvělý způsob, jak zvýraznit bohatou chuť brambor spojením s aromatickými houbami. Každý kousíček této pochoutky vám nabídne harmonii textur a překvapivě bohatou paletu chutí. Pojďme na recept!
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Plněné bramborové karbanátky s houbovou náplní
Co budeme potřebovat:
Pro složení brambor:
- 1,5 kg brambor
- 2 mrkve
- 6 lžic mouky (+ na tvarování)
- 1 lžička granulovaného česneku
- sůl, mletý černý pepř – podle chuti
Plnění:
- 500 g žampionů
- 1 velká cibule
- sůl, mletý černý pepř – podle chuti
- 2-3 lžíce oleje
Ostatní:
- olej – na smažení
Jak budeme postupovat:
1. Připravte bramborovou směs: Nakrájejte brambory a mrkev na kousky. Vložte je do velkého hrnce a zalijte vodou, poté osolte podle chuti.
2. Zeleninu uvařte doměkka (trvá to asi 20-25 minut).
3. Pak slijte zbylou vodu z pánve a zeleninu rozmačkejte šťouchadlem.
4. Zeleninové pyré nechte vychladnout a následně vmíchejte mouku, granulovaný česnek a dochuťte solí a černým pepřem – velmi dobře promíchejte.
5. Připravte náplň: Cibuli nakrájejte velmi na jemno a smažte ji na 2-3 lžících oleje, dokud nezačne hnědnout.
6. Žampiony očistěte a nakrájejte je na malé kousky, poté je vsypte na pánev a smažte 10-15 minut, dokud nejsou krásně hnědasté.
7. Směs podle chuti osolte a okořeňte mletým černým pepřem, pak odstavte z ohně a nechte vychladnout.
8. Vytvarujte karbanátky: Prkénko na krájení posypte silnou vrstvou mouky. Naberte vrchovatou lžíci bramborové směsi a obalte ji v mouce, aby ste vytvořili kouli.
9. Poté z každé bramborové kuličky vytvarujte kulatou placičku (přímo na dlani).
10. Do středu dejte 1,5 lžičky náplně, pak okraje pevně slepte k sobě a dejte jim úhledný, podlouhlý tvar.
11. Karbanátky oklepejte z přebytečné mouky a položte je na pánev s trochou rozpáleného oleje. Smažte je na mírném ohni z obou stran do zhnědnutí a dozlatova.
12. Karbanátky přendejte na talíř vyložený papírovými utěrkami, aby jste odstranili přebytečný olej.
13. Podávejte je s láskou a vekou chutí!
Přátelé, přejeme vám dobrou chuť!