Tenhle sušenkový karamelovo-arašídový dort se smetanovo-jogurtovým krémem může být narozeninový dort pro blízkého. Vypadá vždy skvěle, skvěle i chutná. Příprava je velice snadná a rychlá a smetanovo-jogurtový krém s karamelovo-arašídovou polevou vám dodá báječnou chuť. Nebíčko v ústech i na jazyku!
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Sušenkový karamelovo-arašídový dort se smetanovo-jogurtovým krémem
Co budeme potřebovat:
Základ:
- 200 g sušenek
- 100 g rozpuštěného másla
Krém:
- 200 ml 33% smetany
- 100 g moučkového cukru
- 300 g bílého jogurtu
- 1 lžička vanilkové esence
- 150 ml vody + 6 g agar agaru
Poleva:
- 1 lžíce kukuřičného škrobu + 200 ml vody
- 90 g cukru
- 100 g arašídů
Jak budeme postupovat:
1. Sušenky vložte do mixéru – rozmixujte je a přesypte do mísy, poté k nim přilijte rozpuštěné máslo – promíchejte a sušenkové těsto nasypte do formy vyložené potravinářskou fólií, pěkně ho rozetřete a uhlaďte.
2. Do mísy nalijte 33% smetanu – vyšlehejte, postupně přisypávejte moučkový cukr – pokračujte ve šlehání, pak přidejte bílý jogurt – promíchejte, vanilkové aroma – promíchejte.
3. Agar agar nasypejte do hrnce a zalijte vodou – vařte na mírném ohni a poté přelijte do připraveného krému – promíchejte.
4. Připravený krém rozetřete na základ ve formě a pěkně ho rozetřete.
5. Do velké misky si nasypejte kukuřičný škrob a zalijte ho vodou – promíchejte a vlijte do pánve s karamelizovaným cukrem – společně povařte na mírném ohni a až zkaramelizuje na středně tuhou směs pak nasypejte arašídy – promíchejte.
6. Polevu pěkně rozetřete na krém a nechejte vychladnout.
7. Dort podávejte s láskou a velkou chutí.
Přátelé, přejeme vám dobrou chuť!