Dnes se společně ponoříme do světa sladkých pochoutek a představíme vám recept na jedinečnou Hrnkovou bábovku s vaječným likérem a jahodami. Tato lahodná dezertní lahůdka spojuje tradiční recepturu s moderními ingrediencemi a výsledkem je dokonalá harmonie chutí, která rozzáří váš den.
Co budeme potřebovat:
- 2 hrnky polohrubé mouky
- 2 vejce
- 1 hrnek cukru
- 1 hrnek oleje
- 1 balíček prášku do pečiva
- Citronová kůra
- Půl hrnku vaječného likéru
- Půl hrnku mléka
- Mražené nebo čerstvé jahody (dle chuti, množství podle preference)
Jak budeme postupovat:
1) Předehřejte troubu na 180°C a připravte si formu na bábovku. Můžete ji vymazat máslem a vysypat moukou nebo použít papírový košíček.
2) Ve velké míse smíchejte polohrubou mouku s práškem do pečiva.
3) Do mouky přidejte vejce, cukr a olej. Důkladně promíchejte, dokud nevznikne hladké těsto.
4) Následně přidejte citronovou kůru a promíchejte.
5) Dále přidejte půl hrnku vaječného likéru a půl hrnku mléka. Opět dobře promíchejte, aby byl likér a mléko rovnoměrně rozložené v těstě.
6) Na závěr přidejte mražené jahody do těsta a jemně je vmíchejte.
7) Nalijte připravené těsto do připravené formy na bábovku.
8) Pečte v předehřáté troubě přibližně 40-50 minut, nebo dokud bábovka nezíská zlatavou barvu a nevyschne po vložení špejle (když z ní nevyjde těsto).
9) Po upečení nechte bábovku chvíli vychladnout ve formě, poté ji vyklopte a nechte úplně vychladnout na mřížce.
10) Podávejte podle chuti samotnou, nebo ji ozdobte prachovým cukrem, čerstvými jahodami nebo polejte vaječným likérem.
Tato hrnková bábovka s vaječným likérem a jahodami je lahodnou sladkostí, která jistě potěší vaše chuťové buňky i hosty. Dobrou chuť!