Hrnková bábovka s vaječným likérem a jahodami

Dnes se společně ponoříme do světa sladkých pochoutek a představíme vám recept na jedinečnou Hrnkovou bábovku s vaječným likérem a jahodami. Tato lahodná dezertní lahůdka spojuje tradiční recepturu s moderními ingrediencemi a výsledkem je dokonalá harmonie chutí, která rozzáří váš den.

Zdroj: Lenička Vencová

Co budeme potřebovat:

  • 2 hrnky polohrubé mouky
  • 2 vejce
  • 1 hrnek cukru
  • 1 hrnek oleje
  • 1 balíček prášku do pečiva
  • Citronová kůra
  • Půl hrnku vaječného likéru
  • Půl hrnku mléka
  • Mražené nebo čerstvé jahody (dle chuti, množství podle preference)

Jak budeme postupovat:

1) Předehřejte troubu na 180°C a připravte si formu na bábovku. Můžete ji vymazat máslem a vysypat moukou nebo použít papírový košíček.

2) Ve velké míse smíchejte polohrubou mouku s práškem do pečiva.

3) Do mouky přidejte vejce, cukr a olej. Důkladně promíchejte, dokud nevznikne hladké těsto.

4) Následně přidejte citronovou kůru a promíchejte.

5) Dále přidejte půl hrnku vaječného likéru a půl hrnku mléka. Opět dobře promíchejte, aby byl likér a mléko rovnoměrně rozložené v těstě.

6) Na závěr přidejte mražené jahody do těsta a jemně je vmíchejte.

7) Nalijte připravené těsto do připravené formy na bábovku.

8) Pečte v předehřáté troubě přibližně 40-50 minut, nebo dokud bábovka nezíská zlatavou barvu a nevyschne po vložení špejle (když z ní nevyjde těsto).

9) Po upečení nechte bábovku chvíli vychladnout ve formě, poté ji vyklopte a nechte úplně vychladnout na mřížce.

10) Podávejte podle chuti samotnou, nebo ji ozdobte prachovým cukrem, čerstvými jahodami nebo polejte vaječným likérem.

Tato hrnková bábovka s vaječným likérem a jahodami je lahodnou sladkostí, která jistě potěší vaše chuťové buňky i hosty. Dobrou chuť!