Snadný recept na aromatické pečené česnekové brambory s parmazánem

Vítejte ve světě nádherně aromatických a chutných bramborových pochoutek! Dnes vám přinášíme úžasný recept na pečené česnekové brambory s parmazánem, který vás okouzlí svou jednoduchostí a vynikajícím chuťovým zážitkem.

Tento jednoduchý recept vám umožní vytvořit dechberoucí přílohu, která bude skvěle doplňovat mnoho hlavních jídel. Ať už ji podáváte k masu, rybám nebo si užíváte jako samostatné pochoutky, pečené česnekové brambory s parmazánem vás rozhodně nenechají na pochybách o svém výjimečném gastronomickém potenciálu.

Tak neváhejte a pusťte se do vaření! Pečené česnekové brambory s parmazánem jsou připraveny vás okouzlit. Bon appétit!

Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka.
Snadný recept na delikátní pečené česnekové brambory s parmazánem!
Zdroj: Savory.secretrecipes.xyz

Pečené česnekové brambory s parmazánem

Co budeme potřebovat:
  • 4 velké brambory nakrájené na klínky
  • 4 lžíce olivového oleje
  • 2 lžičky soli
  • 2 lžičky nastrouhaného česneku/česnekového prášku
  • 2 lžičky italského koření
  • 1/2 šálku nastrouhaného parmazánu
  • čerstvá petrželka

Jak budeme postupovat:

1. Předehřejte si troubu na 190 °C.

2. Vložte brambory do velké mísy a pokapeme olivovým olejem.

3. V malé misce promícháme sůl, česnekový prášek a italské koření

4 Nastrouháme sýr, který společně s kořením přidáme do velklé mísy k bramborům. Pořádně promícháme.

5. Česnekové brambory přendáme na připravený plech vyložen pečícím papírem.

6. Pečeme po dobu 15-35 minut, dokud nejsou brambůrky krásně zlaté.

7. Po vytažení posypeme brambory čerstvě nasekanou petrželkou.

Náš tip:

  • křupavé brambůrky se skvěle hodí k jogurtovému nebo česnekovému dipu!

Dobrou chuť!