Vstupte do světa opravdové lahůdky, která spojuje chuťové výšky klasického tiramisu s nadýchaností a lehkostí rolády! Představujeme vám Tiramisu roládu se smetanovo-tvarohovým krémem, která vás okouzlí svou dokonalou kombinací kávového švihu, krémové náplně a jemného těsta. Pokud milujete tradiční tiramisu, neodoláte této originální verzi, která vás překvapí svou jednoduchou přípravou a výjimečným chuťovým zážitkem. Užijte si osvěžující a sladkou symfonii chutí, kterou nabízí Tiramisu roláda se smetanovo-tvarohovým krémem a dopřejte si nezapomenutelnou slast pro své smysly!
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Tiramisu roláda se smetanovo-tvarohovým krémem
Co budeme potřebovat:
Na krém:
- 500 g sladkého tvarohu nebo ricotty
- 400 ml smetany ke šlehání min. 30 %
- 100 g moučkového cukru/nebo podle chuti
- 2 lžičky vanilkového extraktu/16 g vanilkového cukru
- 1/4 lžičky soli
Ostatní:
- 30 sušenek
- 300 ml oslazené a vychlazené kávy – (přidali jsme do ní 2 lžičky cukru)
- kakaový prášek – podle chuti
Jak budeme postupovat:
1. Připravte krém: Do hluboké mísy dejte sladký tvaroh, přisypejte moučkový cukr, přilijte vanilkový extrakt a přidejte špetku soli – dobře rozmixujte mixérem, aby vznikla směs podobná krému.
2. Poté přidejte špetku soli a malé množství smetany ke šlehání – (studené, čerstvě vytažené z lednice) – vše vyšlehejte mixérem dohladka.
3. Dále přidejte zbývající smetanu ke šlehání, mixujte tak dlouho, dokud se nevytvoří špičky.
4. Sestavte roládu: Každou sušenku rychle ponořte do studené kávy, podržte jen 1-2 sekundy, aby příliš nezměkli.
5. Sušenky naaranžujte do tří řad po deseti na kus pečicího papíru a položte je cukrovou stranou dolů.
6. Opatrně rozetřete 2/3 připraveného krému po povrchu. Vrstvu krému ztenčete u okraje, ke kterému budete sušenky rolovat a nezakrývejte je úplně.
7. Vrstvu krému posypte kakaovým práškem pomocí jemného sítka.
8. Poté opatrně srolujte vrchní část těsta do rolády a podepřete ji rukama a pečicím papírem.
9. Vzniklou roládu zabalte do pečicího papíru a uložte do lednice alespoň na 3 hodiny (nejlépe přes noc).
10. Vyjměte je z pečicího papíru, pak konce uhlaďte a poté ji přendejte na talíř.
11. Na roládu rozetřete část zbývajícího krému. Pokud chcete, můžete na povrchu vytvořit vzor pomocí obyčejné vidličky.
12. Zbytek krému přelijte do zdobicího sáčku, na který jste nasadili malou kulatou trysku a naneste ji v kopečcích na povrch rolády.
13. Pomocí jemného sítka posypte roládu kakaovým práškem. Pokud vám zbyl krém, naneste ho na roládu, to poskytne zajímavý kontrast.
14. Podávejte roládu tiramisu s láskou, úsměvem na tváří a grácií.
Přátelé, přejeme vám dobrou chuť!