Připravte se na lahodnou chuťovou symfonii! V dnešním receptu vás čeká úžasná kombinace kvalitní vepřové panenky, aromatických hub a sýra, zabalena do šťavnaté slaniny, která dodá tomuto jídlu výjimečnou křupavost. Vepřová panenka s houbovou směsí a sýrem obalená v slanině je skvělou volbou pro vaši slavnostní hostinu nebo kdykoli si chcete dopřát nezapomenutelnou chuť. Nenechte si ujít tento jedinečný gastronomický zážitek a vyzkoušejte tento recept hned teď!
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Vepřová panenka s houbovou směsí a sýrem obalená v slanině
Co budeme potřebovat:
- 1 kg vepřové panenky
- 1 lžička sušeného česneku
- 1/2 lžičky papriky
- 1/3 lžičky černého pepře
- 1/3 lžičky tymiánu
- 1/3 lžičky soli
Směs:
- 1 cibuli
- 4 žampiony
- 1 stroužek česneku
- sůl, černý pepř, tymián – podle chuti
Ostatní:
- 50 g sýra
- 6 dlouhých plátků slaniny – na obalování
Příloha:
- 4 brambory
Jak budeme postupovat:
1. Doprostřed vepřové panenky udělejte jemný zářez a vmíchejte smíchané koření: sušený česnek, lžička papriky, lžička černého pepře, lžička tymiánu a lžička soli – koření promíchejte.
2. Následně kořením posypejte střed vepřové panenky a rukami masírujte, aby se koření vstřebalo, poté otočte na druhou stranu a potup s kořením opakujte.
3. Připravte si pánev s rozehřátým olejem a vsypte do ní cibuli nakrájenou na jemno – restujte ji 2-3 minuty na mírném ohni a poté vsypejte houby nakrájené na půlměsíčky, také přidejte prolisovaný česnek, dochuťte solí, černým pepřem a tymiánem – společně povařte na mírném ohni a po uvaření směs přendejte na talíř.
4. Sýr nakrájejte na tenké plátky a připravte si alobal s pečícím papírem, na který rozložte plátky slaniny pěkně vedle sebe, doprostřed položte okořeněnou vepřovou panenku, kterou naplňte uvařenou houbově-cibulovou směsí, navrch položte plátky sýra a poté ji zabalte do slaniny, do pergamenu a alobalu a nechejte 20 minut uležet.
5. Mezitím nakrájejte brambory na půlměsíčky, dochuťte je solí, černým pepřem, tymiánem, pak je pokapejte rostlinným olejem a rozložte je vedle vepřové panenky na plechu.
6. Pečte v předehřáté troubě 30 minut při 200 °C.
7. Podávejte ji s láskou a velkou chutí.
Přátelé, přejeme vám dobrou chuť!